SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Αθ. Ζλατούδης: Κάθε νησί έχει την ιδιαίτερη ταυτότητα του

2019-07-04 20:44:09

Στην εφημερίδα “Mail” έδωσε συνέντευξη ο νεοεκλεγέντας Αντιπεριφερειάρχης Βόρειων Σποράδων, Δημοτικός Σύμβουλος Σκιάθου, Μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σκιάθου και Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, σχετικά με τα τρία νησιά που θα εκπροσωπεί στην Περιφέρεια Μαγνησίας, κάνοντας αναφορά τόσο στα θέματα που αντιμετωπίζουν όσο και για το φλέγον ζήτημα του τουρισμού για το καλοκαίρι του 2019.

 

Ο κ. Αθ. Ζλατούδης αναφέρθηκε και στον Περιφερειάρχη Μαγνησίας κ. Κώστα Αγοραστό λέγοντας, «Ο κύριος Αγοραστος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ήδη για δυο διοικητικές περιόδους, έχει ήδη δώσει την κατεύθυνση αποδεικνύοντας σε όλους τους νησιώτες ότι γνωρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στο μεγαλύτερο βάθος το τι σημαίνει νησιωτικότητα και πως απορρέει από αυτόν τον όρο όλη η διαφοροποιημένη ιεράρχηση των αναγκών μας.»

 

Κάνοντας αναφορά και στη σύνδεση των τριών νησιών, «Βλέποντας όλο το σύμπλεγμα των Βόρειων Σποράδων ως προορισμό και ταυτόχρονα, έχοντας στο μυαλό μας ότι το κάθε νησί έχει την ιδιαίτερη ταυτότητα του, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, έχουμε ουσιαστικά ένα πολυπρόσωπο τουριστικό προορισμό. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα από το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» μπορεί να διαχέεται ο τουρισμός σε όλο το χώρο των Βορείων Σποράδων. Επίσης, αυτό που με ρωτήσατε πριν για την διανησιωτικότητα, μέσα στο πρόγραμμα των «ολοκληρωμένο χωρικών επενδύσεων» υπάρχει και αναφορά και δυνατότητα επιχορήγησης ακτοπλοϊκής εταιρείας η οποία θα έχει ακριβώς αυτό το έργο, την δυνατότητα τροφοδοσίας επισκεπτών από το « Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» που είναι στη Σκιαθο προς τη Σκόπελο και προς τη Γλώσσα»

 

Δεν έλειψε και η αναφορά στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου...

Έχετε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο Κέντρο Υγεις Σκιάθου. Θα θέλαμε να μας πείτε πως βλέπετε την πορεία του Κέντρου Υγεις και ποιες είναι οι ανάγκες του.

«Το πρόβλημα πο έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε όλα τα νησιά είναι ότι έχουμε το φαινόμενο του «ακορντεόν», δηλαδή μπορεί να είμαστε σαν μόνιμος πληθυσμός πολύ μικρότερος από τον καλοκαιρινό πραγματικό αριθμό. Δηλαδή αν στην Σκιάθο είμαστε 6.500 μόνιμος πληθυσμός, το καλοκαίρι οι ανάγκες που έχουμε και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αυξημένες. Από την άλλη γίνεται κατανοητό ότι και η Κεντρική Διοίκηση θα πρέπει να αντιλαμβάνεται αυτό το φαινόμενο και να προσπαθεί να απόσπασμα προσωπικό ιδιαίτερα για τους καλοκαιρινούς μήνες για να καλύπτονται αυτές οι ανάγκες. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντοτε εύκολο...»

 

Πηγή: Mail