SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι παράδειγμά προς μίμηση | γράφει η Ντένυ Μαρκάκη

2019-04-11 21:41:52
Η αγάπη για τον τόπο σίγουρα δεν είναι αποκλειστικότητα κανενός....όμως αυτός που την αισθάνεται βαθιά και έντονα, αυτός που η αγάπη τον καθοδηγεί σε όλη την ζωή του, δεν είναι καθόλου ντροπή να το λέει.  Πολύ περισσότερο ακόμα αν το έχει ήδη αποδείξει με τις πράξεις του ! Κανείς δεν έκλεισε στόματα ....οποίος θέλει να πει ότι αγαπάει τον τόπο του, μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα ! Να σηκώσει το βάρος αυτής της φράσης και να την ξεστομίσει! Είναι ο μοναδικός τρόπος άλλωστε να δεσμευτείς  δημόσια !
Το ν' αγαπάς τον τόπο σου σημαίνει βέβαια ότι σέβεσαι και όλους τους ανθρώπους του. Δύσκολο πράγμα ο σεβασμός στις μέρες μας...  είναι κάτι που το μαθαίνεις από μικρός ,απο το σπίτι σου ... Για αυτούς που έχουν μάθει να διεκδικούν ΜΟΝΟ "χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι", χωρίς λόγια και επιχειρήματα, η λέξη ΑΓΑΠΗ φαντάζει απλή, κοινότυπη, αυτονόητη, ανεπαρκής, μια "αρλούμπα " που την λένε τα καλά παιδιά και δεν μπορεί να είναι κριτήριο για να διαλέξεις δήμαρχο.! Για κάποιους άλλους κριτήριο για να διαλέξουν δήμαρχο είναι το ποιος δίνει τα περισσότερα €ΥΡΩ.. Ο ιδανικός Δήμαρχος στο μυαλό κάποιον άλλων πάλι είναι ο Τεχνοκράτης, ο οποίος δεν πρέπει να διακατέχεται από τέτοια  συναισθήματα αγάπης αλλά να δηλώνει ότι : *ΘΑ φέρει Ευρωπαϊκά προγράμματα για να κάνει έργα
*ΘΑ χρησιμοποιεί δίκτυα 
*ΘΑ ακολουθεί συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια υλοποίησης *ΘΑ είναι αποτελεσματικός 
*ΘΑ δουλεύει με την ψηφιακή τεχνολογία 
*ΘΑ επιμένει ......κ.τ.λ. και Αν  ....λέω ..ΑΝ αυτός ο άνθρωπός υπάρχει  ; και έχει ΗΔΗ κάνει oλα αυτά χωρίς το ΘΑ και χωρίς να είναι τεχνοκράτης με καρέκλα ", θα του δίνατε το χέρι ; Ή μήπως σας εκφράζει κάποιος που κάθε εβδομάδα αλλάζει " στρατόπεδα " ψάχνοντας μια καρέκλα ?
Σας εκφράζει και αυτός που θέλει να γίνει "Βεζίρης στη θέση του Βεζίρη"; 
Αυτός που τόσα χρόνια αντιστεκόταν, κατέκρινε, έκανε αντιπολίτευση στον διοικούντα και τώρα είναι μαζί του πλάι πλάι για να ξανασώσουνε ΜΑΖΙ τον τόπο... κι αυτός σας εκφράζει;
Αναρωτηθήκατε γιατί να το κάνει; Γιατί "τα βρήκαν" μεταξύ τους τόσο γρήγορα; μήπως του "τάξανε " κάτι που το θέλει διακαώς ή μήπως δεν αντέχει να χάσει την καρέκλα που είχε ! Είναι γλυκιά η εξουσία...Αν θέλεις κάποιον για Δήμαρχο που δεν  πάει όπου φυσάει ο άνεμος αλλά  εμπνέει μια σταθερότητα στις αρχές και τις απόψεις του ...
Αν θέλεις κάποιον να σε "πάρει από το χέρι " και να σε οδηγήσει στο όνειρο που έχει για τον τόπο σου...Αφού θέλεις κάποιον να πάρει ΟΛΟΥΣ τους Σκιαθίτες από το χέρι να τους οδηγήσει......
Τότε είναι καλύτερα να, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ  ΑΥΤΟΝ που έβαλε τα χέρια του μέσα στα χώματα αυτού του νησιού για να φυτέψει δέντρα !Δώσε το χέρι σου σε ΑΥΤΟΝ που έσκαψε και βρήκε "κρυμμένους θησαυρούς" για να τους αναδείξει ! Πάρε από το χέρι ΑΥΤΟΝ που έμαθε στα μικρά παιδιά να βάζουν και αυτά τα χέρια τους στο χώμα για να μαζέψουν ένα σκουπίδι και να φυτεύουν ένα λουλούδι ! ΑΥΤΟ είναι  το ΜΕΛΛΟΝ και το ΑΥΡΙΟ ενός τόπου και αν εσείς δεν μπορείτε να αποφασίσετε... ρωτήστε τα παιδιά σας . Αυτό είναι αλλαγή νοοτροπίας... αλλαγή γενικώς.. Ρωτήστε τι θέλουν τα παιδιά σας αντί να τους επιβάλετε εσείς αυτό που πρέπει να κάνει ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ σύσσωμη σαν φατρία !
Η αλλαγή φοβίζει, δεν είναι εύκολα αποδεκτή . Με την αλλαγή χάνεις την βόλεψή σου. Αλλαγή είναι να σε νοιάζει και το σπίτι του γείτονα , όχι μόνο το δικό σου!
Αλλαγή είναι να μην θέλεις να φας άλλο κουτόχορτο......... Αλλαγή είναι να εμπιστευτείς τον αφανή ήρωα , που δεν τον βλέπει κάνεις στην "πιάτσα " να γυροφέρνει , γιατί ασταμάτητα δουλεύει για το καλό του τόπου, που δεν του φτάνει ο χρόνος για φλυαρίες και λόγια στα καφενεία. Που δεν τον πειράζει να τον χλευάζουν ωσάν "καταστροφέα " της ανάπτυξης γιατί στο τέλος  όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Χορτάσαμε παρελθοντολογία..
Χορτάσαμε από φιλοσοφίες  και  φανταστικές ιστορίες με "σαύρες και φίδια "  ...που τώρα τελευταία μεταδίδονται και από φερέφωνα ραδιόφωνα !  Θόρυβος να γίνετε.......καλό το παραμύθι αλλά δεν είχε Δράκο !
Χορτάσαμε από έργα που ήταν μονό  ωραίες ιδέες και προτάσεις , από  έργα  που μείναν στα χαρτιά γιατί αυτοί που τα άρχισαν δεν είχαν τα κότσια να τα τελειώσουν..
Για να τελειώσει κάτι θέλει δουλειά ...προσωπική δουλειά πρώτα και μετά ομαδική.
Βαρέθηκα να ακούω ότι ο Δήμος δεν  μπορεί να κάνει κάτι γιατί δεν έχει λεφτά!!!
Ας κάνει τότε κάτι μειώνοντάς τα λεφτά που ξοδεύει και ακόμα καλύτερά ας γίνει κάτι χωρίς να χρειάζεται λεφτά....το έχω δει με τα μάτια μου να γίνετε !
Ναι, έχω δει πως είναι να διαφημίζεις τον τόπο σου ΑΝΕΞΟΔΑ.
Έχω δει πως είναι να διαλαλείς μέχρι την άλλη άκρη της γης τα προτερήματα του τόπου σου και να καυχιέσαι  γι' αυτά !
Ας το κατανοήσουν οι υποψήφιοι προς επανεκλογή: οι πολίτες δεν είναι εντελώς ανόητοι ή τουλάχιστον έτσι θέλω να ελπίζω.
Βεβαίως αυτές οι παλιές  καραβάνες που έχουν φάει τις εκλογές με το κουτάλι και έχουν περάσει την ζωή τους πουλώντας προεκλογικά φύκια για μεταξωτές κορδέλες μπορεί  να ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.  ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ .
 
Σε κάθε κάλπη αισθάνομαι ότι περνάμε, ως κοινωνία εξετάσεις πολιτικής ωρίμανσης και δυστυχώς πολύ συχνά μένουμε μεταξετασταίοι. Θα προτιμήσω ΚΑΙ εγώ να πάω με το μεγάλο φωτεινό και πλειοψηφικό ρεύμα  που διαμορφώνετε στο νησί μας. Θα δώσω το χέρι μου στον Θοδωρή γιατί όσες φορές τον ακολούθησα μέχρι τώρα  μας βγήκε σε καλό !
Γιατί μου δίνει δύναμη ένας άνθρωπος που βρήκε την άκρη μόνος του .
Γιατί χαίρομαι όταν οι  υποθέσεις ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ και δεν διαιωνίζονται .
Γιατί είναι μαγικό να βλέπεις τους συμπολίτες σου να απολαμβάνουν το έργο που τους πρόσφερε κάποιος χωρίς να καταλάβουν πως έγινε ! Γιατί ο Δήμαρχος είναι η εικόνα όλου του νησιού και αυτή είναι η εικόνα που μου αρέσει και θέλω να με αντιπροσωπεύει προς τα έξω ! Γιατί ο Δήμαρχος πρέπει να είναι παράδειγμά προς μίμηση !!!!
Όλα αυτά τα λέω γιατί τα πιστεύω και είναι η αλήθεια...
Τα λέω γιατί θέλω να μάθουν όλοι πόσο υπερήφανη νοιώθω για την επιλογή μου !
Τα λέω γιατί θα  βάλω πλάτη αληθινά όσο μπορώ .
Γιατί  αγαπώ τον τόπο μας και θέλω να μην πηγαίνουν οι κόποι μας χαμένοι !
Τα λέω γιατί αυτή η αλλαγή αξίζει τον κόπο !
Σε μια τέτοια αλλαγή πρέπει να πάρουμε όλοι θέση.
Αυτή την φόρα είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ....
Καλή φώτιση & Καλή Ανάσταση
Ντένυ Μαρκάκη