Δυναμικά και με γαλλοϊταλικές πινελιές έκαναν το ντεμπούτο τους τα Masterclasses της 16ης ARTOZA.
Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν τα Masterclasses της πρώτης ημέρας της έκθεσης. Οι εκατοντάδες επισκέπτες που παρακολούθησαν τις επιδείξεις χάρισαν τόσο το απλόχερο χειροκρότημα τους όσο και τις υψηλές κριτικές τους. Ποδαρικό στην σκηνή των bakery & pastry masterclasses έκανε ο Σείριος Καίσαρης, της Αρτοποιίας Σείριος Καίσαρης από την Αρχαία Μεσσήνη, που ιδρύθηκε το 1935. Με τίτλο «Toast it» ο κ. Καίσαρης έδωσε άλλες διαστάσεις στο πλέον κλασικό σνακ βασιζόμενος σε πρωτότυπα τόσο σε γεύση όσο κι εμφάνιση ψωμιά του τοστ Την σκυτάλη πήρε αμέσως μετά η Αγγελική Αγάθου από την Cake Boutique στην Κέρκυρα, η οποία είχε αναδειχθεί και νικήτρια στον διαγωνισμό της Γαλλικής Πρεσβείας «Le Meilleur Macaron Grec 2018». Το ευρύ κοινό είχε την ευκαιρία να την δει εν δράσει με το Macaron a la Grec (Μακαρόν με ελληνικά φρούτα) χάρη στο οποίο θριάμβευσε στον προαναφερθέντα διαγωνισμό. Το… άρωμα Γαλλίας διαδέχτηκε αμέσως μετά το άρωμα της Ιταλίας. Ο Angelo Genoveze, instruttore στην Accademia Pizzaioli στην Αθήνα, καθήλωσε του λάτρεις της πίτσας με τις τεχνικές του και τα μυστικά για την αυθεντική ιταλική σπεσιαλιτέ. Για επιδόρπιο τα Masterclasses είχαν Choko-Yogurtδια χειρός Βασίλη Παναγόπουλου, chef του «Pomegranate Wellness Spa Hotel» στην Χαλκιδική. Ο ΦΑΝΗΣ ΒΕΛΕΤΖΑΚΟΣ "Veletzakos Bakery" Ο δικός μας Φάνης Βελετζάκος συμμετέχει στο Κυριακάτικο πρόγραμμα από τις 13:30 έως τις 15:15 με Bread Baskets: Μπρουσκέτες & λιόψωμα, ειδικά για «καλάθια» γεύματος εστιατορίων. AΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :  

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/02

11.30-13.15
Specialite «Eclaires»: Αλμυρά και γλυκά εκλέρ Kωνσταντίνος Τσενικίδης, pastry chef, ιδιοκτήτης «Μελί-Μελί Πυλαίας», Θεσσαλονίκη
13.30-15.15
Cannabis Street: Αρτοσκευάσματα, μπάρες και παγωτό από κάνναβη Ντάνος Πρίντεζης, αρτοποιός, ιδιοκτήτης «Ntanos Bakery-Pastries», Σύρος
15.30-17.15
Fruit Therapy: Ζαχαροπλαστική με φρούτα Bασίλης Κόκκοβας, pastry chef, La Guerite, Κάννες
17.30-18.45
Mediterraneo: Χειροποίητα μπισκότα vegan Κώστας Κουμάκης, αρτοζαχαροπλάστης, ιδιοκτήτης «Ζαχαροπλαστεία Κουμάκης» Ηράκλειο Κρήτης

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/02

11.30-13.15
Triple dessert: Predessert, dessert, mignardises για μενού γευσιγνωσίας Γιάννης Βλασίου, Complex Executive Pastry Chef, Costa Navarino, Μεσσηνία
13.30-15.15
Bread Baskets: Μπρουσκέτες & λιόψωμα, ειδικά για «καλάθια» γεύματος εστιατορίων Φάνης Βελεντζάκος, αρτοποιός, ιδιοκτήτης «Veletzakos Bakery» Σκιάθος
15.30-17.15
Sweet Buffet: Μικρά και μεγάλα γλυκά για ξενοδοχειακό μπουφέ Γιώργος Αυγέρος, Head pastry chef Sani Resort, Xαλκιδική
17.30-18.45
Back to the past: Ποντιακό πιροσκί, Mικρασιάτικος γκιοζελμές Kωνσταντίνος Κωστάκης, chef, ιδιοκτήτης «Α λά Γκρεκ», Αθήνα

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/02

11.00-11.50
Sweet Sphere: Ντακουάζ, κόκκινα φρούτα, μους φιστίκι Φώτης Γιαβής, pastry chef «Ζοζέφ», Αθήνα
12.00-12.50
Wedding stories: Ένα γλυκό για τη μεγάλη στιγμή! Μιχάλης Χατζηκαλημέρης, pastry chef «The Margi», Αθήνα
13.00-13.50
It’s brunch time! Aλμυρά και γλυκά danish pastries Ιάνθη Μιχαλάκη, pastry chef, baker consultant, Αθήνα
14.00- 14.50
Spring spirit Fougasse με ενεργό άνθρακα, φρέσκα βότανα και δροσερά ντιπ Xρήστος Σαραντινόπουλος, pastry chef consultant, Aθήνα
15.00-15.50
Sweet street food Εύκολες παρασκευές «για το δρόμο»… Νικόλας Τσόλης, pastry chef/baker «Rocabella Santorini Hotel & Spa», Σαντορίνη