SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ο κ. Βιολέττας έχει "κοντή" μνήμη για την ευαισθησία του Δήμου Σκιάθου στα ζώα

2018-10-05 21:44:48
Aπάντηση στο χθεσινό άρθρο του κ. Βιολέττα με αφορμή την παγκόσμια ημέρων των ζώων δίνει σήμερα ο Αντιδήμαρχος και αρμόδιος για το θέμα κ. Κωνσταντίνος Γιαννίτσης από το Skiathoslife.gr  Στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννίτσης αναφέρει:

"Με λύπη μου διαβάζω στο διαδίκτυο άρθρα τα οποία μόνο στόχο έχουν την δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων τόσο για το πρόσωπό μου όσο και για τη Δημοτική Αρχή χρησιμοποιώντας ως αφορμή την παγκόσμια ημέρα ζώων.

Είμαι υποχρεωμένος να θυμίσω στο κ. Βιολέττα, γιατί όπως φαίνεται έχει «κοντή» μνήμη, ότι αυτή η Δημοτική Αρχή είναι η πρώτη που τοποθέτησε ταΐστρες σε αρκετά σημεία του νησιού, δαπανώντας το ποσό των 4.420 για το 2017 και το ποσό των 7.000 ευρώ για το έτος που διανύουμε, ενώ το 2017 και το 2018 συνήφθησαν  συμβάσεις της τάξεως των 8.000 ευρώ μεταξύ του Δήμου Σκιάθου και κτηνιάτρου. Δαπάνες που πραγματοποιούνται αποκλειστικά για τις ανάγκες και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Επιπλέον πρέπει να θυμίσω ότι έχουμε μία πραγματικά άψογη συνεργασία με τη Skiathos Cat Welfare Society, προσφέροντάς  τους την απαραίτητη βοήθεια αλλά και την άδεια χρήσης χώρων για στειρώσεις και κτηνιατρική φροντίδα αδέσποτων. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχουν επισκεφτεί τη Σκιάθο η Ολλανδική κτηνιατρική σχολή «Groenforst Berneneld», η Ολλανδική κτηνιατρική σχολή «Aeres MBO Barneveld για δεύτερη συνεχή χρονιά,  η κτηνίατρος από το Βέλγιο κα Joke Lannoo, οι κτηνίατροι κα Sara Creech, Phaendra Elyese Annali, Rebecca Taylor από το Ηνωμένο Βασίλειο, η κτηνίατρος από τη Δανία κα Louise Noes Jensen, η κτηνίατρος κα Dona Victoria Domingo Verdeny  από την Ισπανία, η κτηνίατρος κα BrittaSachweh από τη Γερμανία και ο κτηνίατρος κ. Γεώργιος Μιχαήλ από την πόλη του Βόλου. Ακόμα, ο Δήμος Σκιάθου και η Skiathos Cat Welfare Society συνδιοργανώνουν συναυλίες τα τελευταία 2 χρόνια, με τα έσοδα να καλύπτουν τις ανάγκες του συλλόγου αλλά και τις ανάγκες των τετράποδων φίλων μας. Πρέπει ακόμα να σημειώσω ότι έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις μεταξύ του Δήμου μας και του ιδρύματος της Μπριζίτ Μπαρτνό (Brizitte Bardot Fondation BBF) με στόχο την χρηματοδότηση της SCWS από το ίδρυμα της πασίγνωστης ηθοποιού.

Ταυτόχρονα ξεκινάμε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου για το θέμα των αδέσποτων ζώων. Συνεργασία που έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των ξενοδόχων σε αυτά τα θέματα, όπως τοποθέτηση επιπλέον ταΐστρων  σε χώρους ευθύνης τους αλλά και ενημέρωση στους υπαλλήλους των ξενοδοχείων τους σε θέματα που αφορούν την φροντίδα αδέσποτων ζώων.

Επίσης πρέπει να τονίσω ότι ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα από τη Δημοτική Αρχή ότι προέχουν άλλα σημαντικότερα καθήκοντα. Απεναντίας όποτε οι δημότες μας κάλεσαν για θέματα που έχουν σχέση με αδέσποτα ζώα, ανταποκριθήκαμε άμεσα. Αν όλα αυτά, ο κ. Βιολέττας τα αναφέρει για κάποιον άλλο Δήμο της χώρας, τότε θα πρέπει να απευθυνθεί σε άλλα πρόσωπα και υπηρεσίες.

Κλείνοντας θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου προς τη Skiathos Cat Welfare Society για την προσφορά τους, να ευχαριστήσω όλους του εθελοντές, Σκιαθίτες και μη και να σημειώσω ότι εμείς ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι αποφεύγουμε με κάθε τρόπο τον λαϊκισμό, αλλά και ως υπηρεσία έχουμε αποδείξει ότι θυμόμαστε και είμαστε δίπλα στους τετράποδους φίλους μας καθ’ όλη  τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο την μία ημέρα που έχει αφιερωθεί σε αυτά, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι και άλλες δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν από τη μεριά μας."

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ