SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

[video - συνέντευξη] Στην Σκιάθο βρέθηκε η Αφηγήτρια Σάσσα Βούλγαρη

2018-09-30 23:06:42
Με μεγάλη χαρά οι μαθητές και οι εκπ/κοί του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου υποδέχτηκαν υποδεχθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή 27 και 28  Σεπτεμβρίου τη γνωστή αφηγήτρια -παραμυθού κ. Σάσα Βούλγαρη, η οποία θα πραγματοποιήσει προγράμματα αφήγησης παραμυθιού για τους μαθητές και των δύο σχολείων.
 
Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο όπου και πραγματοποίησε τρία προγράμματα ανάλογα με την ηλικία των μαθητών και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στο 2ο δημοτικό Σχολείο (όπου και τα πλάνα).
 
Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου στις 7μ.μ., πραγματοποιήθηκε βιωματικό σεμινάριο για ενήλικες στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου.
 
Η κ.Σάσα Βούλγαρη έχει σχεδιάσει προγράμματα και έχει αφηγηθεί παραμύθια σε μαθητές όλων των ηλικιών από την προσχολική ηλικία έως και το Λύκειο, σε όλη την Ελλάδα.
 
Στην Αθήνα ήταν η πρώτη που καθιέρωσε την επαγγελματική αφήγηση στο χώρο του σχολείου, ήδη από το 1996. Ειδικά σχεδιασμένα ρούχα και αυτοσχέδια σκηνικά ανάλογα με το θέμα, πρωτότυπα μουσικά όργανα από όλο τον κόσμο, φωνητικά και τραγούδια, μια μεγάλη ποικιλία ειδών του παραδοσιακού προφορικού λόγου – ντοπιολαλιές, γλωσσοδέτες, νανουρίσματα, έπη, και άλλα πολλά, αποτελούν τον πρωτότυπο αφηγηματικό τρόπο της Σάσας Βούλγαρη.
 
Η αφήγησή της είναι διαδραστική και μεταμορφώνεται σε σχέση με την κάθε ομάδα, οξύνοντας την επικοινωνιακή διάσταση, βοηθώντας τα παιδιά να συγκεντρωθούν, να επικοινωνήσουν, να παρατηρήσουν, να ακούσουν προσεκτικά, να φανταστούν, να γνωρίσουν πολιτισμούς και ανθρώπινες καταστάσεις, να κρίνουν και πάνω απ΄ όλα να χαρούν.