ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Έκτακτη – Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 8 θέματα
2026-09-29 12:46:54
Σε Έκτακτη – Κατεπείγουσα Συνεδρίαση συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 19:30, με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη, τα περισσότερα από τα οποία αφορούν τέλη και οικονομικές υποχρεώσεις για το έτος 2027.
Η 15η Έκτακτη – Κατεπείγουσα Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με μεικτό τρόπο, δηλαδή διά ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο Ξενία, και ταυτόχρονα μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με την πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Άγγελου Ξηντάρη, η κατεπείγουσα διαδικασία επιλέχθηκε καθώς η μη έγκαιρη συζήτηση των θεμάτων ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στα συμφέροντα του Δήμου και στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, λόγω των προβλεπόμενων προθεσμιών για την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης
1. Αναπροσαρμογή ή μη του ανταποδοτικού τέλους δικαιωμάτων χρήσης του Δημοτικού Σφαγείου για το 2027.
Εισηγητής: Δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτιος Περίσσης.
2. Αναπροσαρμογή ή μη των συντελεστών ενιαίου τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού για το 2027.
Εισηγητής: Δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτιος Περίσσης.
3. Αναπροσαρμογή ή μη των τελών και δικαιωμάτων του Δημοτικού Νεκροταφείου για το 2027.
4. Αναπροσαρμογή ή μη των τελών χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και γενικότερα κοινόχρηστων χώρων για το 2027.
5. Αναπροσαρμογή ή μη του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνουν τα περίπτερα για το 2027.
6. Επιβολή Τέλους Τοπικής Ανάπτυξης στα ακίνητα κατά το έτος 2027.
7. Εξέταση της υπ’ αριθμ. 8995/2026 αίτησης του κ. Γεώργιου Τσουρή.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Σκοπέλου, Αριστείδης Βούλγαρης.
8. Εξέταση της υπ’ αριθμ. 8746/2026 αίτησης του κ. Ελευθέριου Σοφικίτη.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Σκοπέλου, Αριστείδης Βούλγαρης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα οικονομικά θέματα της συνεδρίασης, καθώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν αφορούν το 2027 και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, τα τέλη κοινόχρηστων χώρων, τα δικαιώματα του Δημοτικού Νεκροταφείου, καθώς και το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης.
Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, Άγγελο Ξηντάρη.
