SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στην Αλόννησο – Αγιασμός σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις

2026-09-11 12:42:33
Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στην Αλόννησο – Αγιασμός σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις

Φωτογραφίες : Bασίλης Οικονόμου

 

Με ευχές για μια καλή, δημιουργική και γεμάτη υγεία σχολική χρονιά χτύπησε το πρώτο κουδούνι και στην Αλόννησο, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Το πρωί, στις 09:00, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου ο καθιερωμένος Αγιασμός για τους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Λουκάς Στάμελος, παρουσία του Δημάρχου Αλοννήσου, Παναγιώτη Αναγνώστου, καθώς και δημοτικών συμβούλων.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου, σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, ενώ καλωσόρισε ιδιαίτερα τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού που κάνουν φέτος τα πρώτα τους βήματα στη σχολική ζωή, καθώς και τους νέους εκπαιδευτικούς.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου ευχήθηκε με τη σειρά του καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους. Οι μαθητές παρέλαβαν τα βιβλία τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί της Δευτέρας, οπότε και ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα.

Στις 11:00 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο και στις Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου, επίσης από τον Αρχιμανδρίτη Λουκά Στάμελο, παρουσία του Δημάρχου Αλοννήσου και δημοτικών συμβούλων.

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλωσόρισαν, με σύντομους χαιρετισμούς, ο Δήμαρχος Αλοννήσου Παναγιώτης Αναγνώστου και η Διευθύντρια, Μερόπη Μαχαιρίδου, ευχόμενοι σε όλους δύναμη και επιτυχία στη νέα σχολική χρονιά.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους!

 

Κυριάκος Ευσταθίου

Photo Gallery