ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ : Λειψυδρία, πολιτική συνέπεια και δημόσια ευθύνη: οι πολίτες έχουν κρίση και μνήμη
2026-06-20 18:34:48
Ο Δήμος Αλοννήσου οφείλει να ενημερώνει υπεύθυνα τους δημότες για ζητήματα που αφορούν την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και το μέλλον του νησιού.
Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026, κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, τα μέλη της αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Σκιάνης και κ. Θεόδωρος Καλογιάννης αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν τη διαδικασία προμήθειας δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης, συνολικού προϋπολογισμού 780.000 ευρώ, ενώ η Αλόννησος βρίσκεται επισήμως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόλις μία ημέρα αργότερα, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2026, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ο κος Σκιανης επανέφερε ως μείζον θέμα την έλλειψη νερού στο νησί. Η αντίφαση μεταξύ καταψήφισης μιας λύσης και δημόσιας ανάδειξης του προβλήματος δεν περνά απαρατήρητη.
Τον ευχαριστούμε για το ‘ενδιαφέρον’ που επιδεικνύει για την υδατική επάρκεια και την τουριστική προοπτική της Αλοννήσου. Είναι, πράγματι, αξιοσημείωτο να απορρίπτεται μια πρωτοβουλία αντιμετώπισης του προβλήματος και την αμέσως επόμενη ημέρα να επισημαίνεται η ανάγκη επίλυσής του.
Κάθε αιρετός έχει δικαίωμα να επιλέγει τη στάση που θεωρεί ορθή. Οι πολίτες, όμως, έχουν επίσης δικαίωμα να αναμένουν συνέπεια μεταξύ όσων δημόσια υποστηρίζονται και όσων θεσμικά στηρίζονται όταν καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις για την αντιμετώπιση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος.
Η Δημοτική Αρχή Αναγνώστου δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη για το νερό. Θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, να προχωρά σε έργα και παρεμβάσεις και να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος των αποφάσεων που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η υδατική επάρκεια της Αλοννήσου.
Οι πολίτες γνωρίζουν, συγκρίνουν και κρίνουν.
