Φ. Σερέτης σε Ζ. Μακρή: "Νέα ασθενοφόρα σε Σκιάθο, Σκόπελο Αλόννησο..."
2026-05-26 20:22:01
Συνάντηση είχε, σήμερα, η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φ. Σερέτη με αντικείμενο την προμήθεια και παράδοση νέων σύγχρονων ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας.
Η κ. Μακρή συζήτησε το παραπάνω ζήτημα στον κ. Σερέτη καθώς απαιτείται, πλέον, η απόκτηση ενός σύγχρονου στόλου ασθενοφόρων για τις υγειονομικές δομές του νομού. Ο διοικητής διαβεβαίωσε την βουλευτή ότι, ήδη, έχει δημοσιευθεί και δημοσιοποιηθεί η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια ασθενοφόρων. Έτσι, τα Κέντρα Υγείας Βόλου, Αλμυρού, Βελεστίνου, Ζαγοράς, Αργαλαστής, Τρικερίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και του νεοσύστατου της Αλοννήσου θα είναι μεταξύ αυτών που θα παραλάβουν νέα οχήματα με σύγχρονες προδιαγραφές. Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρόσκληση είναι ενεργή την παρούσα χρονική στιγμή μέχρι και το τέλος του μήνα, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων. Εκτιμάται δε ότι η παραλαβή των οχημάτων θα γίνει σε τέσσερις μήνες από την κατάθεση των προτάσεων εφόσον δεν υποβληθούν ενστάσεις ή προσφυγές κατά την διαδικασία επιλογής και ανάθεσης του προμηθευτή. Και καταλήγοντας, ο κ. Σερέτης υπογράμμισε ότι η συντονισμένη και εντατική προσπάθεια αλλά και η στενή συνεργασία του υπουργείου υγείας, με την περιφέρεια και την αρμόδια ΥΠΕ συνεχίζονται σταθερά και αδιάλειπτα με στόχο την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών.
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον διοικητή κ. Φ. Σερέτη για την ενημέρωση και δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη που οι διαδικασίες προχωρούν τάχιστα ώστε η παραλαβή των νέων ασθενοφόρων να συμπληρώσει την λειτουργία των αναβαθμισμένων και ανακαινισμένων, πλέον, κέντρων υγείας και να ολοκληρώσει την προσπάθεια του εκσυγχρονισμού των υγειονομικών δομών της Μαγνησίας. Τα νέα ασθενοφόρα θα ενισχύσουν σημαντικά τις διακομιδές στην Μαγνησία και θα προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας στους κατοίκους και στους επισκέπτες της.
.
