SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Συγκλονισμένος ο Βόλος από την οικογενειακή τραγωδία με δύο νεκρές γυναίκες, μάνα και κόρη, 86 και 60 χρόνων αντίστοιχα (εικόνες)

2026-03-25 23:15:14
Συγκλονισμένος ο Βόλος από την οικογενειακή τραγωδία με δύο νεκρές γυναίκες, μάνα και κόρη, 86 και 60 χρόνων αντίστοιχα (εικόνες)
Δύο νεκρές γυναίκες, μάνα και κόρη, 86 και 60 χρόνων αντίστοιχα και ένας σοβαρά τραυματίας, 39 χρόνων, που είναι ο γιος της 60χρονης, είναι ο τραγικός απολογισμός της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες νωρίς το απόγευμα, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής στον Βόλο, στην οδό Αστυπάλαιας 22. Η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμέν από την οικογενειακή τραγωδία, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της 25ης Μαρτίου. Οι άτυχες γυναίκες μαζί με τον 39χρονο ήταν στο σπίτι τους, όταν σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα από βραχυκύκλωμα πήρε φωτιά ηλεκτρική σόμπα μέσα στο σπίτι.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως μέσα στο σπίτι υπήρχε επίσης ξυλόσομπα αλλά και άλλες ηλεκτρικές θερμάστρες στα δωμάτια, οι οποίες πιθανότατα μετά την εκδήλωση της φωτιάς προκάλεσαν μικρή έκρηξη, με αποτέλεσμα το σπίτι να λαμπαδιάσει σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Περίοικοι μόλις άκουσαν τον θόρυβο από την έκρηξη ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφτασε στο σημείο πολύ γρήγορα δυστυχώς όμως ήταν αργά. Η ηλικιωμένη εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι, ενώ η κόρη της στον εξωτερικό χώρο, με γείτονες να λένε πως όταν βγήκε έξω τα ρούχα της είχαν πάρει φωτιά. Πριν προλάβει κανείς να παρέμβει η άτυχη γυναίκα έπεφτε νεκρή. Ο μόνος που γλύτωσε με σοβαρά όμως εγκαύματα στο πρόσωπο κυρίως είναι ο 39χρονος γιος της 60χρονης και εγγονός της 86χρονης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο.

Στην κατάσβεση πήραν μέρος 19 άνδρες με επτά οχήματα, ενώ η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, προκειμένου οι πυροσβέστες να κάνουν το έργο τους.

Επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, πύραρχος Κων. Μπαλαντίνας, ενώ στο σημείο μετέβησαν επίσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Βόλου Ευ. Καραμίντζας, ο γενικός αστυνομικός περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλίας, ταξίαρχος Γ. Ντιζές και ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Αθ. Κουλούρης. Στη συνοικία μετέβη ακόμη συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ για να προβεί σε διακοπή ρεύματος.

Η γειτονιά της Αγίας Παρασκευής και όλη η τοπική κοινωνία έχει παγώσει από την ασύλληπτη τραγωδία. Μία οικογένεια ξεκληρίστηκε. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της φονικής πυρκαγιάς διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Στο σημείο παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα δυνάμεις πυροσβεστών, προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο της κατάσβεσης.