SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ο Δήμος Λαμιέων συμμετείχε με ιδιαίτερα τιμητική παρουσία στο 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Λαογραφίας του Δικτύου Πάφου Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος (φωτο)

2025-11-17 15:54:21
Ο Δήμος Λαμιέων συμμετείχε με ιδιαίτερα τιμητική παρουσία στο 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Λαογραφίας του Δικτύου Πάφου Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος (φωτο)

Ο Δήμος Λαμιέων συμμετείχε με ιδιαίτερα τιμητική παρουσία στο 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Λαογραφίας του Δικτύου Πάφου Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου στην Πάφο.

Το Δήμο μας εκπροσώπησαν το Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβίων Λαμίας «Ο Άγιος Γεώργιος», με τα παραδοσιακά χορευτικά τους, καθώς και το Ωδείο «Εν Ωδαίς», με μουσικούς και παραδοσιακούς ερμηνευτές που πλαισίωσαν τις πολιτιστικές δράσεις, αναδεικνύοντας την πλούσια λαϊκή παράδοση του τόπου μας.

Την αποστολή συνόδευσαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων, Ειρήνη Σόλια, και η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων, Ευαγγελία Ματσούκα – Χάψα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΑΛΤΑ 

Κατά την εναρκτήρια τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων Ειρήνη Σόλια μετέφερε εκ μέρους του Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου «θερμό χαιρετισμό, φιλία, αγάπη και εκτίμηση προς την Πάφο». Στην ομιλία της τόνισε πως «το Φεστιβάλ Πολιτισμού της Πάφου είναι η πιο όμορφη απόδειξη πως όταν μοιραζόμαστε τον πολιτισμό μας χτίζουμε γέφυρες που αντέχουν στον χρόνο» και ευχήθηκε «το Φεστιβάλ Πάφου να καθιερωθεί ως θεσμός, ως σημείο αναφοράς και έμπνευσης - να είναι το πρώτα από τα πολλά που θα μας βρίσκουν ενωμένους στον κοινό μας δρόμο, το δρόμο του Πολιτισμού με «σηματωρό» την αδελφοποίηση των πόλεών μας». 

Επίσης, η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων Ευαγγελία Ματσούκα - Χάψα, δήλωσε πως «πρωτοβουλίες, όπως το Φεστιβάλ, ενδυναμώνουν την επικοινωνία μεταξύ των Δήμων μας, ενισχύουν την ανταλλαγή απόψεων και προάγουν τον Πολιτισμό, δημιουργώντας δεσμούς συνεργασίας και αλληλεγγύης».

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025 τα χορευτικά και μουσικά μας σύνολα με τις παραδοσιακές στολές τους παρέλασαν στο κέντρο της πόλης και στο τέλος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην πλατεία Κέννεντυ με μεγάλο χορευτικό «κύκλο αδελφοσύνης» και χορό.

Μεταξύ των σημαντικότερων στιγμών του Φεστιβάλ ξεχώρισε η Έκθεση Φωτογραφίας και Πολιτισμικής Ιστορίας στον πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική», μία κινητή Έκθεση αποτελούμενη από φωτογραφικό υλικό των πόλεων - μελών του Δικτύου. Τα τοπόσημα του Δήμου Λαμιέων, ανέλυσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού παρουσιάζοντας σημαντικά στοιχεία από την ιστορία και την ταυτότητα του Δήμου μας.

Η αποστολή του Δήμου Λαμιέων έτυχε εξαιρετικής και άρτια οργανωμένης φιλοξενίας από τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος με την προσωπική του παρουσία, μαζί με το επιτελείο του, φρόντισε την κάθε λεπτομέρεια δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την στήριξή του σε κάθε στιγμή της αποστολής.

Ο Δήμος Λαμιέων εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον Δήμο Πάφου για την πραγματικά υποδειγματική φιλοξενία, η οποία ανέδειξε το πνεύμα σεβασμού, συνεργασίας και ανθρώπινης επαφής που χαρακτηρίζει τις δύο αδελφοποιημένες πόλεις.