Λαμπερή η Ετήσια Γιορτή της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου στο Alkyon Hotel
2025-10-02 08:49:07
Η μεγάλη παρέα που δημιουργήθηκε είχε πέρα από τους ξενοδόχους μέλη της ένωσης, φορείς του νησιού καθώς και φίλους της που στέκονται δίπλα της διαχρονικά. Η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου κανονίζει κάθε χρόνο τη γιορτή αυτή και κερνάει τα μέλη της γνωρίζοντας ότι αφενός έχουμε λόγους να γιορτάζουμε το κλείσιμο της σεζόν, αφετέρου, με αυτή τη λήξη, σηματοδοτείται η προετοιμασία για την επόμενη. Έτσι, πρέπει με αισιοδοξία και ευχάριστη διάθεση να συνεχίζουμε την διαρκή προσπάθεια.
Η φετινή εκδήλωση είχε μια πολύ συγκεκριμένη θεματική: Το πως τα τοπικά προϊόντα και ειδικά οι γεύσεις διαμορφώνουν το brand της Σκιάθου και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουριστικού μας προϊόντος. Αυτό υποστηρίχτηκε στη πράξη από το μοναδικό οινοποιείο του νησιού, το οινοποιείο του Παρίσση. Οι ξενοδόχοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την μοναδική εμπειρία του wine tasting που προσφέρεται στο οινοποιείο μέσα απο τη καθοδήγηση της κ. Μαρίας Κουτσερή. Μια εμπειρία που οφείλουν να την προτείνουν στους πελάτες τους. Μάλιστα, μετά το τέλος της εκδήλωσης, μπορούσαν να πάρουν μαζί τους ως αναμνηστικά της ημέρας, τα ποτήρια του κρασιού τα οποία χρησιμοποίησαν τα οποια φέρουν τα λογότυπα της Ένωσής μας και του οινοποιείου.
ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ / Φωτεινή Σάλτα - Skiathoslife.gr
Το δικό της στίγμα για το πως τα τοπικά προϊόντα, και οι γεύσεις διαμορφώνουν το τουριστικό προϊόν του νησιού έδωσε και η διατροφολόγος κ. Σταματίνα Χοντρονικολή που με συγκεκριμένα παραδείγματα πρότεινε στους ξενοδόχους να εντάξουν στοιχεία της Σκιάθου στα μενού τους και να προσφέρουν ακόμα πιο αξιομνημόνευτες εμπειρίες στους επισκέπτες που φιλοξενούν.
Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τσαρούχης Άκης, παρουσίασε στοιχεία για τις φετινές επιδόσεις του νησιού και ανέλυσε το πόσο σημαντικά είναι τα μικρά καθημερινά πράγματα που βιώνουν οι επισκέπτες του νησιού μας στη διαμόρφωση της άποψης που αποκτούν για τον τόπο και κατα συνέπεια στη διαμόρφωση του brand. Εξήγησε, το πως το brand είναι βασικός πυλώνας διασφάλισης της σωστής και βιώσιμης τουριστικής πορείας του νησιού στο διηνεκές και το πόσο σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν οι γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι νικητές του διαγωνισμού της νεολαίας που έτρεξε και φέτος η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη και τη πίστη στους νέους του νησιού που σε λίγο θα έχουν στα χέρια τους τις επιχειρήσεις τουρισμού του τόπου μας αλλά και γενικότερα τη διαχείριση της πορείας του τουρισμού. Είναι σημαντικό από νωρίς να προβληματίζονται δημιουργικά και να μάθουν να σκέφτονται καινοτόμα και ρεαλιστικά. Μάλιστα η Ένωση, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας που έχει με το BCA College, αναζητά υποψηφίους από το νησί για να τους στείλει να σπουδάσουν τουριστικά. Οι φετινοί νικητές που παρέλαβαν τα ολοκαίνουρια iPad τους είναι οι εξής:
- Κατηγορία Ιδέα για νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο νησί: Δημήτρης Μιτζέλος, ηλικία 23, «Πρόγραμμα Blue Wellness»
- Κατηγορία Ιδέα για αποτελεσματική προώθηση του νησιού: Σοφία Πασχάλη, ηλικία 21, «Πρωτοβουλία My Secret Skiathos»
- Κατηγορία Ιδέα για επιμήκυνση της σεζόν: Κυρατσούλα Πασχάλη, ηλικία 24, «Πρόγραμμα Skiathos 270»
Η Ένωση βράβευσε και 2 ακόμα ιδέες που θεώρησε ιδιαίτερα καλές με ένα Apple Watch θέλοντας να παρακινήσει ακόμα περισσότερους νέους να συμμετέχουν στην επόμενη έκδοση του διαγωνισμού:
- Κατηγορία Ιδέα για νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο νησί: Αμαλία Βλασσοπούλου, ηλικία 21, «Η μελέτη της φύσης ως οδηγός»
- Κατηγορία Ιδέα για αποτελεσματική προώθηση του νησιού: Δημήτρης Παπαχαραλάμπους, ηλικία 17, «Ζήσε το νησί πριν ακόμα φτάσεις»
Η Elpedison, χορηγός της Ένωσης επίσης παρευρέθηκε στην εκδήλωση, θύμισε ότι για μια ακόμα φορά βρίσκεται δίπλα στην Ένωση και τα μέλη της και μοίρασε δώρα στους ξενοδόχους.
Μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσε το Don Julio Paloma Bar που ταξίδεψε μέχρι το νησί μας για να σερβίρει μοναδικά cocktail στους ξενοδόχους!
Η Ένωση Ξένοδόχων Σκιάθου θα ήθελε να ευχαριστήσει το ξενοδοχείο Alkyon, τους ιδιοκτήτες καθώς και το διευθυντή του κ. Καλατζή για τη μοναδική -για μια ακόμα φορά- φιλοξενία, το οινοποιείο Παρίσση και τη κ. Κουτσερη για την εμπειρία γευσιγνωσίας που μας προσέφεραν, την κ. Χοντρονικολή για την ανάλυση που παρουσίασε και τέλος το SkiathosLife για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.
Καλή σεζόν 2026 σε όλους!