SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λιμενικών Κ. Κυράνης στο Μέγαρο Μαξίμου & στη Βουλή των Ελλήνων

2024-10-23 22:00:00
O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λιμενικών Κ. Κυράνης στο Μέγαρο Μαξίμου & στη Βουλή των Ελλήνων

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών Κυράνης Κώστας με τα μέλη του ΔΣ, Αντιπρόεδροι Βώβος Μιχαήλ και Γιαταγάνας Γεώργιος, ο Γενικός Γραμματέας Αθουσάκης Εμμανουήλ ο Υπεύθυνος τύπου-μέσων, ενημέρωσης και δράσεων Γκιουρτζίδης Δημήτριος και ο
υπεύθυνος για θέματα ασφάλειας Ξυνέλης Παναγιώτης πραγματοποίησαν σειρά από συναντήσεις στην Αθήνα το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λιμενικοί σε όλη την επικράτεια.
Την 23 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντήσουν τον στενό συνεργάτη και σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ.Νέζη Αθανάσιο .Στη συνάντηση που ακολούθησε ο Κώστας Κυράνης ανέπτυξε τα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σε μία περίοδο μάλιστα που οι Λιμενικοί έχουν επιφορτιστεί ένα σοβαρό φορτίο της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος. Ο Πρωθυπουργός της χώρας με κάθε τρόπο δείχνει την εκτίμησή του στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και για το λόγο αυτό η συζήτηση που έγινε έχει να προσφέρει πολλά προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα της Ομοσπονδίας των Λιμενικών.
Είχαν προηγηθεί την 22 Οκτωβρίου σειρά συναντήσεων στη Βουλή με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και της Νέας Αριστεράς, όπου συζητήθηκαν καίρια οικονομικά, εργασιακά & υγειονομικά ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακής καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα.Τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκπροσώπησε ο βουλευτής Mεϊκόπουλος Αλέξανδρος.
- Το ΚΚΕ ο Βουλευτής Παπαναστάσης Νίκος & ο Γαρδικης Νικόλαος μέρος του Τμήματος Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
- Την Ελληνική Λύση ο Βουλευτής Φωτόπουλος Στυλιανός
- Την Νέα Αριστερά ο Βουλευτής Δημήτρης Τζανακόπουλος
Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τέθηκαν από τον Κώστα Κυράνη και τοπικού ενδιαφέροντος ζητήματα με τα προβλήματα των Β.Σποράδων να αποτελούν μέρος των σοβαρότερων διεκδικήσεων που έθεσε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ. ενώ συζητήθηκαν και τα φαινόμενα
απόπειρας περιορισμού της ελευθερίας της συνδικαλιστικής έκφρασης με το κόμματα να βρίσκονται στο πλευρό της Ομοσπονδίας κάνοντας παρεμβάσεις όπου παρατηρηθούν φαινόμενα συνδικαλιστικής δίωξης .
Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και το προσεχές χρονικό διάστημα .