SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σκόπελος: Τσιμεντοστρώσεις, δασικοί καθαρισμοί, προετοιμασίες εν όψει Χριστουγέννων & νέες μελέτες ασφαλτοστρώσεων

2024-10-15 07:45:53
Σκόπελος: Τσιμεντοστρώσεις, δασικοί καθαρισμοί, προετοιμασίες εν όψει Χριστουγέννων & νέες μελέτες ασφαλτοστρώσεων
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, με ανακοίνωση του σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ενημερώνει τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες της Σκοπέλου για τα έργα υποδομής και τις διάφορες προετοιμασίες που πραγματοποιούνται τώρα στην Σκόπελο.
Πιο αναλυτικά, ο Δήμαρχος αναφέρει ότι συνεχίζονται οι τσιμεντοστρώσεις στην περιοχή της Γλώσσας, και είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής ότι αυτό ήταν το πρώτο στάδιο τσιμεντοστρώσεων, καθώς θα συνεχιστούν σε νέα σημεία όπου υπάρχει ανάγκη και το 2025.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου, θα συνεχιστούν οι τσιμεντοστρώσεις στην περιοχή της Αρμενόπετρας.
Στην μάχη της ανάπτυξης του νησιού είναι και οι τοπικές κοινότητες σε συνεργασία με τον Δήμο Σκοπέλου οι οποίες προχωράνε σε καθαρισμούς και μικρές παρεμβάσεις εν όψει του χειμώνα, ενώ σωστικές παρεμβάσεις σε σημεία δρόμων κάνει ο Δήμος Σκοπέλου πριν οι ζημίες γίνουν ανεπανόρθωτες. Τέτοιες παρεμβάσεις έχουν γίνει στην περιοχή Καρυές και Κοτρωνάκι.
 
Επιπλέον οι εργασίες για την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων στην περιοχή του Μύλου ξεκίνησαν ενώ παράλληλα προχωράνε και οι προετοιμασίες με τους Συλλόγους και τα ΤΣ για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Παράλληλα η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, σε συνεργασία με τους φορείς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας ετοιμάζουν την συμμετοχή του Δήμου Σκοπέλου στις Τουριστικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σημαντικό να αναφερθεί ότι συνεχώς βελτιώνονται τα ψηφιακά μας εργαλεία και προσθέτονται συνεχώς νέα.
Στην συνέχεια της ανακοίνωσης του Δημάρχου, αναφέρεται ότι οι εργασίες στο λιμάνι του Αγνώντα συνεχίζονται, όπως και οι εργασίες καθαρισμού του δάσους της Σκοπέλου αλλά και η διαμόρφωση των δασικών δρόμων, ενώ οι ανάδοχες εταιρείες αναμένεται να συνεχίσουν τις εργασίες των έργων στο κλειστό γυμναστήριο, την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στο Ν. Κλήμα, την κατασκευή των πεζοδρομίων, την ανάπλαση στο Νέο Κλήμα μαζί με την έναρξη νέων έργων, την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας και την κατασκευή νέου ΧΥΤΑ.
Τέλος ο Δήμος Σκοπέλου ετοιμάζει νέες μελέτες για την ασφαλτόστρωση δρόμων από το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Γεωργίας ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σκοπέλου στο κλείσμο της ανακοίνωσης, αναμένεται και συνέχεια.
 
 
 
 
 
 
 
 

Photo Gallery