SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Συνάντηση Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με τη Monaco Explorations για την Προστασία της θάλασσας της Μεσογείου

2024-10-14 14:31:39
Συνάντηση Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με τη Monaco Explorations για την Προστασία της θάλασσας της Μεσογείου

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους του φορέα Monaco Explorations. Η συνάντηση είχε ως κύριο στόχο την ενημέρωση σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη και τις δραστηριότητες της Monaco Explorations στο Βόλο τον Οκτώβριο του 2025, οι οποίες θα εστιάσουν στην εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών σχετικά με την προστασία της Θάλασσας της Μεσογείου.

Η Monaco Explorations παρουσίασε το σχέδιο της για μια σειρά εκδηλώσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Μεσόγειος Θάλασσα, όπως η ρύπανση και η απώλεια βιοποικιλότητας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας για την υλοποίηση αυτών των δραστηριοτήτων.

Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τόνισαν ότι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την αειφορία, τη θαλάσσια οικολογία και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις είναι υψίστης σημασίας καθώς θα συμβάλλει στην ανάπτυξη γνώσης και συνείδησης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η Monaco Explorations στα πλαίσια των δράσεών της, θα παρέχει ευκαιρίες για εργαστήρια, διαλέξεις και δραστηριότητες που θα ενθαρρύνουν τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες προστασίας της Μεσογείου.

Οι λεπτομέρειες της δράσης θα κοινοποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.