SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

[φωτογραφίες] "Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης" ήρθαν εκδρομή στην Σκόπελο!

2024-10-11 22:34:29
[φωτογραφίες]

Το απόγευμα της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους μικρούς φίλους, με θέμα «Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης κυκλοφορούν με ασφάλεια στη Σκόπελο».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Σκοπέλου, την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη ευαισθητοποίησης από μικρή ηλικίας των μαθητών του νησιού στα θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. 

Στη εκδήλωση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αφήγηση του παιδικού βιβλίου, σχετικό με την οδική ασφάλεια με τίτλο «Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης πάνε εκδρομή», μία έκδοση του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, της αστυνομικού και συγγραφέως Δέσποινας Γκουτζολίκα.
Η ίδια η συγγραφέας είπε ότι αφορμή για να συγγράψει το βιβλίο αυτό ήταν η νομοθεσία γύρω από τον ΚΟΚ σε συνδυασμό με προσωπικές εμπειρίες της.
Στο τέλος της εκδήλωσης όσα παιδιά παρευρέθηκαν στην εκδήλωση έλαβαν ως δώρο το βιβλίο της συγγραφέως, μαζί με άλλα πλούσια δώρα, όπως μια δωρεάν λαχειοφόρο στην οποία κληρώθηκαν εφτά κράνοι για τα παιδιά, ενώ ακόμα μέσα από μια διαδραστική εκμάθηση του οδηγού του οχήματος και του μοτοσικλετιστή της ΕΛ.ΑΣ. κέρδισαν την πρώτη "φιλική" επαφή τους με την οδήγηση.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δαμιανός Ανάργυρος Μαντάς, ενώ παρών στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκοπέλου Κωνσταντίνος Ταλαδιανός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκοπέλου κ. Ηλίας Σαραφίδης και Αστυνομικοί, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αντώνης Τζουβαράκος.

Γιώργος Κεχριώτης

Photo Gallery