SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού στη Νέα Ιωνία

2024-10-09 12:21:18
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού στη Νέα Ιωνία
O Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 8 Οκτωβρίου στο Διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας στο Βόλο, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Νομού Μαγνησίας, κο Κωνσταντίνο Περκουλίδη και τον τ. Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, κο Παύλο Μαβίδη.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αφού επισήμανε ότι η Ένωση Ποντίων νομού Μαγνησίας αποτελεί ένα ιστορικό Σωματείο, που με την αδιάλειπτη και ενεργή παρουσία του, από το 1958, έχει αφήσει το πολυδιάστατο αποτύπωμά του στο πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας, ως ζωντανό κύτταρο της τοπικής μας κοινωνίας, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση ανέγερσης Πολιτιστικού Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού, στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, σε ιδιόκτητο οικόπεδο της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας, με τις προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες να ξεκινούν το αμέσως προσεχές διάστημα.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρέτας το Πολιτιστικό Κέντρο Ποντιακού Ελληνισμού στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, θα αποτελέσει «κιβωτό μνήμης» και «φάρο» του Προσφυγικού Ελληνισμού, παρακαταθήκη στη νέα γενιά του τόπου μας!