SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

O ΦΑΡΟΣ έχει "Ορεξη για ζωή..." και το απέδειξε

Σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης για θέματα ψυχικής υγείας και διατροφής 2024-10-05 19:22:12
O ΦΑΡΟΣ έχει

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα του Φάρου Σκοπέλου "Όρεξη για ζωή" σήμερα Σάββατο 5 Οκτωβρίου η οποία διοργανώθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενημέρωση για θέματα ψυχικής υγείας και διατροφής, μέσα από τις ομιλίες διακεκριμένων ειδικών όπως, η κ. Ζαβαλίγνου Άρτεμις Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Συστηματικής προσέγγισης, η κα. Βοσνιώτη Άννη - Διατροφολόγος, BSc, MSc και δασκάλα γιόγκα και η κα. Μαριδάκη Όλγα - Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.


Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιπρόεδρος του Φάρου Σκοπέλου Μαγδαληνή Πάτση ενώ στην συνέχεια η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθήνα Ντάκη καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, ευχαριστώντας τον Δήμο Σκοπέλου ο οποίος είναι θερμός συμπαράστατης σε κάθε προσπάθεια του Συλλόγου και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (Sporadesnews, Skiathoslife), ενώ στην συνέχεια έκανε και μια αναφορά σε διάφορες δράσεις του Συλλόγου αλλά και συνεργασίες με άλλους φορείς όπως: την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας όσο και με την αντίστοιχη Ενωση στη Λάρισα, το Ίδρυμα Τζένη Καρέζη, και την ΦΛΟΓΑ.
Η παρουσίαση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς οι παρευρισκόμενοι έμαθαν μέσα από μια διαδραστική διαδικασία αρκετές πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου αλλά και την αντιμετώπιση του.
Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους συγκινήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας ειδικά την στιγμή που η κ.Ζαβαλίγνου Άρτεμις κατά την παρουσίαση της ζήτησε από όλους να πάρουν μια αγκαλιά τον εαυτό τους και να προσπαθήσουν να καταλάβουν τι αισθάνεται ο καθένας να του λέει ο εαυτός του, και συγκεκριμένα αν ένιωσε κάποιος να του λέει: Σε ευχαριστώ.
Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, ο Αντιδήμαρχος Δαμιανός Ανάργυρος Μαντάς και Δημοτικοί Σύμβουλοι.


Γιώργος Κεχριώτης