SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Αρ. Μπασδάνης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Δήμαρχοι παρεμβαίνουν υπέρ του Λιαδέλη»

Καταγγελία του πρόεδρου του Επιμελητηρίου για εκβιασμούς μελών του συνδυασμού 2024-09-24 10:36:08
Αρ. Μπασδάνης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Δήμαρχοι παρεμβαίνουν υπέρ του Λιαδέλη»

Παρεμβάσεις από δημάρχους στην κατεύθυνση στήριξης συγκεκριμένου ψηφοδελτίου ενόψει των εκλογών στο Επιμελητήριο καταγγέλλει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες μεθοδεύσεις οι οποίες δεν τιμούν τους εμπνευστές τους.

Παράλληλα, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημήτρη Καρεκλίδη, δηλώνει αποφασισμένος να μην δεχθεί την όλη κατάσταση και προαναγγέλλει δυναμικό τρόπο απάντησης την επόμενη φορά που θα γίνει κοινωνός αυτών των ενεργειών.

Όπως είπε ως παράταξη έχουν μάθει να πορεύονται καθαρά σε κάθε προεκλογική περίοδο, καθώς αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που συμμετέχουν σε εκλογική διαδικασία, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη του συνδυασμού δεν έχουν λάβει μέρος ποτέ σε διαμάχη με το δεύτερο ψηφοδέλτιο, ωστόσο, μέλη του συνδυασμού του δέχονται, όπως καταγγέλλει πιέσεις και οχλήσεις για να αλλάξουν στρατόπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό χρησιμοποιούνται διάφοροι τρόποι, όπως ότι θα σταματήσει η συνεργασία σε εργασιακό επίπεδο είτε ότι θα υπάρξει άλλη διαχείριση που θα τους βλάψει επιχειρηματικά.

«Έπειτα υπάρχουν και αυτά που ακούγονται εις βάρος μου με διάφορες λασπολογίες. Έχω ήδη αποστείλει σε όσους τις διακινούν εξώδικα, γιατί δεν μπορούν να σπιλώνουν ένα όνομα το οποίο έχει πορευθεί όλα αυτά τα χρόνια με καθαρότητα. Αυτά τα πράγματα με ενοχλούν» σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του κατά του επικεφαλής του αντίπαλου συνδυασμού για το Επιμελητήριο, Παναγιώτη Λιαδέλη, κάνοντας λόγο για μπροστινό, εταιρείας, που ενώ είχε δηλώσει συμμετοχή στη ΔΕΘ, την ακύρωσε την τελευταία στιγμή χωρίς να ενημερώσει, αφού εάν δεν επικοινωνούσαν άνθρωποι της διοίκησης του Επιμελητηρίου μαζί τους, δεν θα ήξεραν πως θα απουσίαζαν από τη ΔΕΘ.

Παράλληλα, όπως υποστήριξε ο κ. Μπασδάνης οι συγκεκριμένοι ήθελαν να προκαλέσουν ζημιά στο περίπτερο και στην παρουσία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη ΔΕΘ , και τώρα ζητούν την ψήφο των επιχειρηματιών, ισχυριζόμενοι ότι φέρνουν αέρα ανανέωσης στο Επιμελητήριο, κάτι που δεν ισχύει μιας και χρησιμοποιούν κατεξοχήν παλαιοκομματικές μεθόδους και σαμποτάζ.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπασδάνης δεν ενημέρωσαν έγκαιρα και συγκεκριμένα 15 ημέρες πριν, ώστε η θέση τους να καλυφθεί από άλλη εταιρεία που περίμενε, και μάλιστα στελέχη του Επιμελητηρίου επικοινώνησαν δύο ημέρες προτού αρχίσει η ΔΕΘ, λαμβάνοντας την απάντηση ότι τελικά δεν θα συμμετέχουν.

«Αυτό δείχνει πολλά για την ποιότητά τους, ενώ δεν μπορώ να δεχθώ την ανάμειξη που έχουν ορισμένες δημοτικές αρχές από το Πήλιο στη διαδικασία και την πίεση που ασκούν, γιατί δεν επιτρέπεται οι αιρετοί και εν προκειμένω επικεφαλής, να παροτρύνουν τους επαγγελματίες να μην πάει με το ψηφοδέλτιο του Μπασδάνη, αλλά στο απέναντι. Κάτι που είναι ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο και το καταγγέλλω, γιατί δεν τους τιμά, καθώς το Επιμελητήριο συνεργάζεται με όλους και αναρωτιέμαι με τι πρόσωπο θα μας αντικρύσουν την επόμενη ημέρα;» ανέφερε ο κ. Μπασδάνης και τους κάλεσε να σταματήσουν, γιατί δεν τους αφορά το ζήτημα και δήλωσε αγανακτισμένος ισχυριζόμενος ότι οι αντίπαλοί του προσπαθούν με δόλιο τρόπο να προωθήσουν τους σχεδιασμούς τους, τηλεφωνώντας σε επαγγελματίες και πιέζοντάς τους να στηρίξουν την παράταξη Λιαδέλη.

«Θα πρέπει να αλλάξουν χαρακτήρα, αλλιώς θα τους αλλάξουμε εμείς. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε αυτή την κατάσταση να εμπλέκονται δημοτικοί άρχοντες και αντιδήμαρχοι» ισχυρίστηκε ο κ. Μπασδάνης.

Δεν υπάρχει πλήρης ικανοποίηση από την Έκθεση

Με επτά βαθμολογεί την Πολυκλαδική Πανθεσσαλική Έκθεση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αρ. Μπασδάνης, επειδή ακόμη η Μαγνησία βρίσκεται σε σημείο βαθιάς κρίσης. Μετά τις περσινές καταστροφές οι επιχειρηματίες προσπαθούν να ανατάξουν τις δυνάμεις τους, ώστε να παρουσιαστούν και πάλι σε καλό επίπεδο στο κοινό όχι μόνο της Μαγνησίας, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Κάναμε την αρχική προσπάθεια η οποία δεν θα σταματήσει. Πλέον η χρονική στιγμή είναι πολύ καλή για να επιχειρήσουμε εκ νέου να δώσουμε μια επιχειρηματική νότα στην περιοχή, ενώ παράλληλα διοργανώσαμε σύσκεψη και με άλλα επιμελητήρια, που μας απασχόλησε το γεγονός αυτό, το πώς θα υπάρξει αναδιοργάνωση μετά τις περσινές θεομηνίες, αλλά και εξετάστηκαν σχέδια για ένα κοινό ταμείο αρωγής μεταξύ επιμελητηρίων για περιπτώσεις φυσικών καταστροφών» είπε ο κ. Μπασδάνης και προανήγγειλε ότι πρόκειται να ακολουθήσουν πολλές άλλες εκθέσεις και δρώμενα που θα βοηθήσουν, οι οποίες μάλιστα θα υλοποιηθούν στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου.

Μιλώντας για την έκθεση που ολοκληρώθηκε είπε πως εμφανίστηκαν κάποια μικροπροβλήματα, όπως θα έπρεπε να προβλεφθεί κλιματισμός για τον κόσμο που παρέμεινε στο σημείο όπου βρισκόταν η τέντα, ενώ ίσως θα έπρεπε η έκθεση να διεξαχθεί καλύτερα προς τα τέλη του Οκτωβρίου, όταν και ο καιρός δεν θα ήταν ζεστός.

Αναφορικά με την επισκεψιμότητα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, δήλωσε πως περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι περιηγήθηκαν στα περίπτερα της Έκθεσης, ευχαριστώντας τις 60 επιχειρήσεις που συμμετείχαν και τα τρία Επιμελητήρια της Θεσσαλίας που ανταποκρίθηκαν.

Προανήγγειλε ότι το 2025 το χρονικό πλαίσιο για το πότε θα ανοίξει τις πύλες της η έκθεση θα αποφασιστεί μαζί με τους εκθέτες, ενώ καλύτερο αποτέλεσμα θα έρθει με τη διοργάνωση θεματικών εκθέσεων, που θα αφορούν συγκεκριμένους κλάδους.

Καταλήγοντας ο κ. Μπασδάνης παρότρυνε τον κόσμο να επισκεφθεί το Μουσείο του Επιμελητηρίου, στην πτέρυγα Μπρισίμη του κτηρίου, που έχει να κάνει με την ιστορία των τεχνικών σχολών, οι οποίες λειτουργούσαν πάλαι ποτέ στο κτήριο του 5ου Λυκείου Βόλου, στην Κύπρου με Γιάννη Δήμου.