SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Μεγάλη διάκριση του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος με τον Ακη Τσαρούχη στο πλήρωμά του

Κατέκτησαν την 2η θέση στη κλάση swan 45 και την 3η στη κατηγορία Grand Prix 2024-09-22 21:32:41
Μεγάλη διάκριση του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος με τον Ακη Τσαρούχη στο πλήρωμά του

Πολύ σημαντική διεθνής διάκριση για το σκάφος Εx Officio του μέλους του ομίλου μας Γιώργου Πετρόχειλου ο οποίος συμμετείχε με την ομάδα του απαρτιζόμενη από αξιόλογους Έλληνες ιστιοπλόους στο ROLEX SWAN CUP 2024, μεταξύ αυτών και τον Άκη Τσαρούχη από την Σκιάθο και Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού

Κατέκτησαν την 2η θέση στη κλάση swan 45 και την 3η στη κατηγορία Grand Prix. Μια πολύ σημαντική διάκριση για την  ελληνική ιστιοπλοΐα. Στη κατηγορία αυτή, υπάρχει owner-driver περιορισμός από τους κανονισμούς που σημαίνει ότι σε όλα τα σκάφη είναι υποχρεωτικό να ταξιδεύει το σκάφος ο ιδιοκτήτης και μόνο. 

Το πλήρωμα αποτελείτο από τους: Γιώργο Πετροχειλο κυβερνήτη, Παναγιώτη Καμπουρίδη, Ακη Τσαρούχη, Σπύρο Λεμάνη, Τάσο Μηλιώνη, Αντώνη Δαπόντε, Νίκο Μπριλάκη, Αντώνη Φυρίγο, Μαρίνα Παπαναγιώτου, Γιάννη Γκράση, Παύλο Στεργίου,  Κωνσταντίνο Ιωαννίδη.

Istioploia1
Istioploia2
Istioploia3
 

Το Rolex Swan Cup είναι από τις κορυφαίες και πιο περίβλεπτες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις στην ανοικτή θάλασσα. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το Yacht Club Costa Smeralda και φέτος, στη 22η του έκδοση φιλοξένησε πάνω από 100 σκάφη, πληρώματα  των οποίων είναι πάντα οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι του πλανήτη. Χορηγός της διοργάνωσης η Rolex ενώ τα σκάφη που  συμμετέχουν, τα Swan είναι συνώνυμα του prestige, της ποιότητας και της ναυτοσυνης. Φέτος, στη διοργάνωση αυτή γιορτάστηκε η 40η επέτειος συνεργασίας μεταξύ Nautor Swan, Rolex και Yacht Club Costa Smeralda.

Μοναδική ελληνική συμμετοχή, το σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος 

Στη κατηγορία αυτή, υπάρχει owner-driver περιορισμός από τους κανονισμούς που σημαίνει ότι σε όλα τα σκάφη είναι υποχρεωτικό να ταξιδεύει το σκάφος ο ιδιοκτήτης και μόνο.