SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Πότιζαν χασίς με νερό εκκλησίας – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση Αλμυρού!

2024-09-22 07:54:46
Πότιζαν χασίς με νερό εκκλησίας – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση Αλμυρού!

 

Εκριζώθηκε μεγάλος αριθμός δενδρυλλίων ενώ κατασχέθηκαν 33 κιλά αποξηραμένης κάνναβης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στη φυτεία τον 35χρονο Αλμυριώτη «αρχηγό», ο οποίος σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να έχει στην τσέπη του 40.000 ευρώ για τα μικροέξοδα (φωτό από την ΕΛΑΣ)
 
 
 
 
 

Σε καλοστημένη «μπίζνα» καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, που για μεγάλο διάστημα απέφερε τεράστια κέρδη στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε με έδρα τον Αλμυρό και άρχισε να «ξηλώνεται» από προχθές μαζί με χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης στη χασισοφυτεία της Γαύριανης, οδηγούν οι νέες αποκαλύψεις που φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Με την επιχείρηση αποψίλωσης των δενδρυλλίων να βρίσκεται ακόμη χθες σε εξέλιξη, οι πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος σοκάρουν, την ίδια όμως στιγμή προκαλούνται και ερωτήματα για το πώς δεν είχαν γίνει αντιληπτοί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αφού η ζωή τους παρέπεμπε σε υπέρμετρο πλουτισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος Αλμυριώτης που φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, προέβαινε σε αλόγιστες δαπάνες, ενώ οικονομική άνεση είχαν και οι τρεις συνεργάτες του, ένας 21χρονος ημεδαπός και δύο Αλβανοί, 40 και 22 ετών.

Ηταν δε τόσο το πάθος τους να αποκομίσουν κέρδος που, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, έφτασαν να ποτίζουν τα δενδρύλλια της τεράστιας χασισοφυτείας (της μεγαλύτερης που έχει ποτέ απασχολήσει τον Αλμυρό) με νερό που έκλεβαν από τη βρύση εκκλησίας.

Το σημείο που εντοπίστηκαν τα χιλιάδες δενδρύλλια, μετά από συντονισμένη και καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε με αστυνομικούς της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, βρίσκεται σε ορεινό δασικό όγκο της Μαγνησίας, στην περιοχή της Γαύριανης Αλμυρού, κοντά σε καταφύγιο άγριας ζωής.

Μάλιστα, κυνηγοί που κινούνται στην περιοχή με «κλειστά μάτια» είχαν κατά καιρούς εντοπίσει μεγάλους σωλήνες και λάστιχα, τα οποία πιθανολογείται πως είχαν τοποθετήσει, οι δράστες ώστε να έχουν εξασφαλισμένο το πότισμα των δενδρυλλίων.

«Βλέπαμε τους σωλήνες και τα λάστιχα, όμως επειδή φέτος το καλοκαίρι ήταν άνυδρο θεωρήσαμε ότι κάποιος αγρότης χρειάστηκε νερό. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι τελικά οι αθεόφοβοι χρησιμοποιούσαν το νερό για να καλλιεργήσουν κάνναβη», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Οι τέσσερις συλληφθέντες θα παραμείνουν το σαββατοκύριακο κρατούμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και εκτός απροόπτου αύριο Δευτέρα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, για να παραπεμφθούν στη συνέχεια στον Ανακριτή.

Χθες το απόγευμα, για την τεράστια αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στην εξιχνίαση της εγκληματικής οργάνωσης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε βάρος των τεσσάρων συνολικά συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα –κατά περίπτωση– της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αλλοδαπών.

Η ίδια ανακοίνωση της Αστυνομίας ενημερώνει ότι «λόγω του μεγάλου αριθμού και όγκου των δενδρυλλίων (περίπου 1.600 με κυμαινόμενο ύψος από 1,7 μ. έως και 3,20 μέτρα), η εκρίζωσή τους βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος».

Ερχονται και νέες συλλήψεις;

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. δεν απέκλειαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μέσα σαββατοκύριακο να ακολουθήσουν και νέες συλλήψεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο στόχαστρο βρίσκονται τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, υπεράνω υποψίας μάλιστα, τον ρόλο των οποίων ερευνούν με προσοχή οι αρχές.

Την υπόθεση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας που είχε τις πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος. Η δικογραφία αναμένεται να είναι ογκώδης, περιλαμβάνοντας σοβαρά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί στον Αλμυρό και μία από τις μεγαλύτερες σε επίπεδο Μαγνησίας.

Πηγές της Αστυνομίας εκτιμούν πως τουλάχιστον έναν χρόνο πριν οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, που προχώρησε στην καλλιέργεια οργανωμένης φυτείας κάνναβης, ενώ είχαν επιφορτιστεί με την οργάνωση της καλλιέργειας των δενδρυλλίων κάνναβης, την προμήθεια και μεταφορά εξοπλισμού και εφοδίων μέσω συνεργών τους προς τον χώρο της χασισοφυτείας και την φροντίδα των δενδρυλλίων.

Ακόμη, όπως αναφέρθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πρόκειται για έμπειρους καλλιεργητές, όπως δείχνει ο τρόπος με τον οποίο ο 35χρονος Αλμυριώτης είχε μετατρέψει χώρο εκτροφής μοσχαριών σε χασισοφυτεία.

Ο αρχηγός, τα 40.000€ για τα «μικροέξοδα» και τα 8 εκατ. € που ψήλωναν…

Εχοντας τις πληροφορίες το κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πάτρας έφτασε στην περιοχή της Γαύριανης Αλμυρού και έκανε ντου στην οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στις 3 τα ξημερώματα, προχθές Παρασκευή.

Στη συντονισμένη επιχείρηση υπήρξε συνδρομή αστυνομικών της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ. Οι αστυνομικοί αρχικά εντόπισαν στη φυτεία τον 35χρονο «αρχηγό». Εκεί διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι με τη χρήση φυσικών μεθόδων και τεχνικών μέσων, ο 35χρονος από κοινού με τους τρεις συγκατηγορούμενούς του, καλλιεργούσαν μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατο και απόκρημνο σημείο, το οποίο βρίσκεται σε έκταση που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο ίδιος για την εκτροφή βοοειδών. Οι εκτιμήσεις θέλουν ότι οι τεράστιες ποσότητες χασίς που εντοπίστηκαν θα μπορούσαν να τους αποφέρουν έσοδα έως και 8 εκατ. ευρώ!

Τα άλλα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν εντός σκηνής, σε κοντινή απόσταση από τη φυτεία, όπου, από ειδικό χώρο επεξεργασίας που είχαν δημιουργήσει σε εγκαταλειμμένη και μισογκρεμισμένη στάνη, περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 33 κιλά αποξηραμένης κάνναβης καθώς και 4 κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησε έλεγχος στο σπίτι του «αρχηγού», όπου βρέθηκε το ποσό των 40.000 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, όπως προέκυψε από την έρευνα στον χώρο είχαν κατασκευάσει αποξηραντήριο, χρησιμοποιώντας κορμούς δένδρων, ώστε να επεξεργάζονται επιτόπου τις ποσότητες κάνναβης,

Καλλιέργεια σε 6,5 στρέμματα επτά επιπέδων… με όλα τα κομφόρ

Ο χώρος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., εκτεινόταν συνολικά σε έκταση 6,5 στρεμμάτων, χωρισμένα σε 7 επίπεδα, τα οποία επικοινωνούσαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια μονοπάτια, συνολικού μήκους περίπου 800 μέτρων.

Για το πότισμα των δενδρυλλίων χρησιμοποιούσαν λάστιχα ποτίσματος, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, τα οποία αντλούσαν νερό από αυτοσχέδια δεξαμενή συλλογής υδάτων, που βρισκόταν εντός του εδάφους, κατασκευασμένη από νάιλον και κορμούς δένδρων. Ετσι τροφοδοτούνταν από παρακείμενο χείμαρρο, ενώ στον χώρο υπήρχαν επίσης τα απαραίτητα εργαλεία (αξίνες, τσάπες, φτυάρια, πριόνια) .

Τα εφόδια για την καλλιέργεια και περιποίηση των δενδρυλλίων, αλλά και για την σίτιση των συνεργών του, μετάφερε ο 35χρονος χρησιμοποιώντας τρία οχήματα, ιδιοκτησίας του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στη χασισοφυτεία εντοπίστηκε ο 35χρονος και ακινητοποιήθηκε, ενώ τα άλλα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν μέσα σε σκηνή, σε κοντινή απόσταση από τη φυτεία.

Στο σημείο είχαν διαμορφώσει αυτοσχέδιους χώρους και κατείχαν τα αναγκαία σκεύη, με σκοπό τη μακροχρόνια διαμονή τους (ξύλινες κατασκευές, με κρεβάτια και ρουχισμό, πλήθος μαγειρικών σκευών, κονσερβών, λοιπών τροφίμων, φιάλες και εστίες υγραερίου που χρησίμευαν ως χώροι εστίασης).

Οι αστυνομικοί από ειδικό χώρο επεξεργασίας που είχαν δημιουργήσει σε εγκαταλειμμένη και μισογκρεμισμένη στάνη, περισυνέλλεξαν και κατέσχεσαν πάνω από 33 κιλά αποξηραμένης κάνναβης καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Εντοπίστηκαν επίσης και ορισμένα φυτώρια, που ενδεχομένως θα μεταφυτεύονταν σε άλλο χώρο καλλιέργειας. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης λιπάσματα και λοιπά αντικείμενα που χρησίμευαν στην καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ / taxydromos.gr