SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Η Ζ. Μακρή παρέδωσε εξοπλισμό σε σχολεία της Σκοπέλου, της Αλοννήσου και της Σκιάθου

2024-09-21 14:12:52
Η Ζ. Μακρή παρέδωσε εξοπλισμό σε σχολεία της Σκοπέλου, της Αλοννήσου και της Σκιάθου

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε την Σκόπελο, την Αλόννησο και την Σκιάθο με την εξαιρετική αφορμή της παράδοσης εξοπλισμού σε σχολεία των νησιών των Β. Σποράδων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η κα Μακρή εξέφρασε, έμπρακτα, όπως κάθε φορά, το διαρκές ενδιαφέρον της για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και την αναβάθμιση της μαθησιακής πράξης μέσω της εξασφάλισης των ψηφιακών μέσων και των κατάλληλων υποδομών. 

Συνολικά, 35 φορητούς υπολογιστές, από δωρεές, παρέδωσε η Υφυπουργός Παιδείας στο Γυμνάσιο, στο ΓΕΛ και στο ΕΠΑΛ Σκοπέλου, στο Γυμνάσιο Αλοννήσου και στο Γυμνάσιο, στο ΓΕΛ, στο ΕΠΑΛ και στο ΕΕΕΕΚ Σκιάθου. 

Επιπλέον, η κα Μακρή, σε στενή συνεργασία με την ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ για την έγκαιρη ανταπόκριση στα αιτήματα των σχολείων, παρέδωσε στο Εσπερινό Γυμνάσιο και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλοννήσου γραφεία, συρταριέρες, θρανία, καθίσματα και DVD, όπως αυτά είχαν ζητηθεί από τις διευθύνσεις των σχολείων και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τους ταχείς ρυθμούς στην κάλυψη των καταγεγραμμένων αναγκών.

Την Υφυπουργό Παιδείας υποδέχτηκαν, εγκάρδια, στα σχολεία και η ίδια, εκτιμώντας την ευκαιρία της επικοινωνίας με τους συλλόγους διδασκόντων, τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αφιέρωσε πολύ χρόνο στις συζητήσεις και στις ερωτήσεις, κυρίως, των μαθητών για τις αλλαγές που εφαρμόζονται στα σχολεία από τη σχολική χρονιά που, μόλις, ξεκίνησε. Η κα Μακρή απάντησε, αναλυτικά, στις απορίες των παιδιών και ζήτησε από τους μαθητές να της μεταφέρουν τις σκέψεις τους για την εφαρμογή των αλλαγών στην πράξη κατά την επόμενη επίσκεψή της.    

Η παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας σε Σκόπελο, Αλόννησο και Σκιάθο επιβεβαίωσε την προσωπική μέριμνά της για την υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών και της μαθησιακής πρακτικής προς όφελος όλων, ανεξαιρέτως, των παιδιών που φοιτούν στα δημόσια ελληνικά σχολεία, όλων των τύπων και όλων των βαθμίδων.