SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Αλόννησος: Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός του νέου Εσπερινού Γυμνασίου & Επαγγελματικού Λυκείου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αλοννήσου: 2024-09-13 09:59:24
Αλόννησος: Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός του νέου Εσπερινού Γυμνασίου & Επαγγελματικού Λυκείου

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024, ο αγιασμός του νέου Εσπερινού Γυμνασίου και του νέου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) στην Αλόννησο. 

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλοννήσου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και διευθυντές, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Παναγιώτης Αναγνώστου, δήλωσε ότι η ίδρυση των δύο ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ, αποτελεί μια σημαντική επιτυχία για το νησί, αποδεικνύοντας το όραμα και τη δέσμευση της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Αλόννησο. 

«Με τη λειτουργία του Εσπερινού Γυμνασίου και του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., η Αλόννησος δημιουργεί νέες ευκαιρίες για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους», τόνισε.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και ειδικότερα στην Υφυπουργό κα Ζέττα Μακρή, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους διευθυντές των δύο σχολείων, κ. Απόστολο Καλτσά και τον κ. Παναγιώτη Λαζαρίδη καθώς και τον διευθυντή του 4ου Εργαστηριακού Κέντρου με έδρα την Αργαλαστή, για τη στήριξή τους σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά της Δημοτικής Αρχής και επαίνεσε την εξαιρετική συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού. 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τη συνεργασία με τη διευθύντρια του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου, κα Μερόπη Μαχαιρίδου και τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου, κ. Σπύρο Τάκο.

Οι εγγραφές για το Εσπερινό Γυμνάσιο και το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. συνεχίζονται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2024, προσκαλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να επωφεληθούν από αυτή τη νέα εκπαιδευτική ευκαιρία.

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση, ο κ. Αναγνώστου δήλωσε: 

«Η νέα αυτή πρωτοβουλία αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια για να προωθήσουμε την ιδέα της δια βίου μάθησης και να δώσουμε σε όλους τους δημότες μας τη δυνατότητα για προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Εύχομαι καλή πρόοδο και φώτιση σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς και δεσμευόμαστε να είμαστε αρωγοί σε κάθε τους βήμα».

 

Photo Gallery