SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Βόλος: Τα ψάρια έφυγαν, τα νερά καθάρισαν, η τουριστική φήμη κατέρρευσε…

Μέτρα για τις τουριστικές επιχείρησης ζητά η FedHATTA 2024-09-12 06:52:50
Βόλος: Τα ψάρια έφυγαν, τα νερά καθάρισαν, η τουριστική φήμη κατέρρευσε…
Mε ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου αίρεται η απαγόρευση για κολύμπι σε παραλίες της ευρύτερης περιοχής του Βόλου και πιο συγκεκριμένα σε όλες τις ακτές από την Αγριά μέχρι και τον Αγιο Γεώργιο Κυνηγών.
Μένουν όμως οι σοκαριστικές εικόνες από τα χιλιάδες νεκρά ψάρια να επιπλέουν στον Παγασητικό, εικόνες που έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο επιβαρύνοντας τραγικά την φήμη της περιοχής που έχει ήδη επιβαρυνθεί από την περσινή κακοκαιριά με τα τραγικά αποτελέσματα.
Θα πρέπει να γίνει συστηματική προσπάθεια με σχέδιο και τρόπο ώστε η περιοχή να αποκαταστήσει την τουριστική της φήμη.
Η απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου να επιτρέψει και πάλι την κολύμβηση ελήφθη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων που έδειξαν ότι τα νερά στις ακτές του Παγασητικού είναι κατάλληλα,καθαρά και εξαιρετικής διαύγειας χωρίς επιβαρύνσεις από τα τελευταία γεγονότα.
Στο μεταξύ σε ανακοίνωση της Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), μεταξύ άλλων αναφέρει σχετικά:
“Όμηροι της αρνητικής δημοσιότητας που προκλήθηκε από φυσικές καταστροφές βρίσκονται από πέρυσι οι τουριστικές επιχειρήσεις της Μαγνησίας-Θεσσαλίας, με τελευταίο «σοκ» τους τόνους νεκρών ψαριών στη θάλασσα, ως αποτέλεσμα των καταστροφικών καιρικών φαινομένων που έπληξαν τον προηγούμενο χρόνο την περιοχή.
Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν τον βηματισμό τους μετά την πανδημία, καθώς άλλη μία χαμένη τουριστική περίοδος φέρνει νέα οικονομική δυσπραγία, λόγω της συνεχιζόμενης αρνητικής δημοσιότητας και των αντίστοιχων ακυρώσεων.
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), με επιστολή που απέστειλε στα αρμόδια υπουργεία, υπογραμμίζει την ανάγκη πρόβλεψης για αναστολή όλων των απαιτητών δόσεων των επιχειρήσεων της πληγείσας περιοχής τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Μαΐου 2025, αλλά και για την ρύθμιση όλων των τρεχουσών υποχρεώσεών τους”.
Η FedHATTA έστειλε σχετική επιστολή με συγκεκριμένα αιτήματα στα αρμόδια Υπουργεία...