SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σκόπελος: Χτύπησε το πρώτο κουδούνι των σχολείων για φέτος | Θερμή υποδοχή εκπαιδευτικών στους μαθητές

2024-09-11 14:06:54
Σκόπελος: Χτύπησε το πρώτο κουδούνι των σχολείων για φέτος | Θερμή υποδοχή εκπαιδευτικών στους μαθητές

Το πρώτο κουδούνι για την φετινή σχολική χρονιά χτύπησε σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Ομολογουμένως τα χαμόγελα τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών ήταν δύσκολο να κρυφτούν.

Το Skiathos Life παρευρέθηκε στους αγιασμούς που τελέστηκαν σήμερα στα σχολεία της Σκοπέλου και συγκεκριμένα, στο 1ο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου, στο 1ο Γυμνάσιο Σκοπέλου "Καισάριος Δαπόντες" και στο 1ο ΓΕΛ Σκοπέλου.

Στον αγιασμό που τελέστηκε στο 1ο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος Αριστείδης Βούλγαρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα μέλη των σχολικών επιτροπών Ελένη Ψαριανού και Ουρανία Θωμά και αντιπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Σκοπέλου. Στο τέλος του αγιασμού ο π. Χρήστος Λιθαδιώτης και ο π. Ευάγγελος ευχηθήκαν καλή σχολική χρονιά ενώ ο τον αγιασμό χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Α. Βούλγαρης ο οποίος ενημέρωσε ότι πλέον ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας είναι ο Αντιδήμαρχος Δαμιανός - Ανάργυρος Μαντάς, ενώ χαιρετισμό απήυθυνε και η Δημοτική Σύμβουλος Ουρανία Θωμά, ενώ η διευθύντρια Ιακώβη-Ειρήνη Ψαρριανού καλωσόρισε θερμά όλους τους μαθητές του σχολείου, τους μίλησε για τη σημασία του αγιασμού, τη σημασία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας καθώς και για το ότι οι μαθητές θα πρέπει πάντα να προσπαθούν να πραγματοποιούν τα όνειρά τους. Τόνισε ότι όλοι οι μαθητές είναι ξεχωριστοί και καθένας από αυτούς έχει το δικό του ταλέντο και τις δικές του δυνατότητες. Ακόμη, καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους προέτρεψε να δουλέψουν σκληρά ώστε να εφοδιάσουν τις νέες γενιές με γνώσεις, δεξιότητες και αξίες για ένα καλύτερο μέλλον. Τέλος, ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την αγαστή συνεργασία, για όλα όσα έχουν προσφέρει και για όλα όσα πρόκειται να πραγματοποιήσουν προς όφελος των μαθητών, ενώ οι αστυνομικοί που ήταν παρών μοιράσαν στους μαθητές φυλλάδια ενημερωτικά σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Στον Αγιασμό του 1ου Γυμνασίου Σκοπέλου "Καισάρειος Δαπόντες" παρών ήταν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτιος Περίσσης Δημοτικοί Σύμβουλοι και η κ. Ελένη Ψαριανού μέλος της Σχολικής Επιτροπής. Αφού ο π. Νικόλαος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τόνισε ότι η υπακοή είναι μέρος της προσπάθειας που μπορεί να κάνει ο καθένας για την αρμονική συνύπαρξη με τους γύρω του, ενώ χαιρετισμό απήυθυνε και ο Δήμαρχος Σκοπέλου.

Ο Γυμνασιάρχης Χρήστος Παλαιολόγος αφού καλωσόρισε τους μαθητές και πάλι στο σχολείο έκανε μια σύντομη αναφορά σε δράσεις που διαδραματίζονται στο σχολείο κάνοντας την εκπαίδευση ενδιαφέρουσα και διαδραστική. Είτε μέσω πολυήμερων σχολικών εκδρομών, είτε μέσω άλλων διαφόρων δράσεων.

Στον Αγιασμό του ΓΕΛ Σκοπέλου παρών ήταν ο Δήμαρχος και η κ. Ελένη Ψαριανού μέλος της Σχολικής Επιτροπής.

Αφού ο π. Νικόλαος ευχήθηκε και στους μαθητές του Λυκείου να έχουν μια καλή σχολική χρονιά συμβούλεψε τους μαθητές ότι στους γονείς μας χρωστάμε το ζην και στους δασκάλους μας το Ευ ζην. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου μιλώντας στους μαθητές τόνισε ότι πρέπει να ακούν οι μαθητές και τους γονείς και τους δασκάλους τους και οι παρέες οι οποίες δημιουργούνται να είναι όσο πιο δημιουργικές γίνεται.

Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Σκοπέλου Παναγιώτης Καραγκούνης αφού ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο Κασσανδριανό και τον Δήμαρχο Σκοπέλου για τις συμβουλές τους, καλώσορισε τους μαθητές στο σχολείο και ενημέρωσε σύντομα πως θα διαδραματιστεί η νέα σχολική χρονιά με τους μαθητές να δείχνουν από την πρώτη κιόλας μέρα τον ενθουσιασμό τους.

 

Γιώργος Κεχριώτης

Photo Gallery