SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Συγκλονίζει ο «Γολγοθάς» 44χρονου Θεσσαλού που πέρσι σώθηκε από τρομερό τροχαίο

2024-09-10 10:42:05
Συγκλονίζει ο «Γολγοθάς» 44χρονου Θεσσαλού που πέρσι σώθηκε από τρομερό τροχαίο

Συγκλονίζει ο πραγματικός “Γολγοθάς” Ελασσονίτη συμπολίτη μας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και επιβίωσης και πραγματοποιεί έκκληση για βοήθεια, σε όποιον έχει τη δυνατότητα να συνδράμει και να σταθεί αλληλέγγυος δίπλα του.

 

Ο Δημήτρης Ξ. στις 15 Μαρτίου του 2023 είχε ατύχημα, στον δρομό Λουτρού-Δεσκάτης, όταν το μηχανάκι του σε μία πλαγιομετωπική σύγκρουση με αυτοκίνητο, σχεδόν διαλύθηκε και ο Ελασσονίτης, με καταγωγή από την Άκρη, συνάνθρωπος, σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα.

 

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό του πόδι, με μικροκατάγματα στο δεξί του πόδι, με κάταγμα λεκάνης και στη συνέχεια ακολούθησαν χειρουργεία όχι μόνο στις παραπάνω αρθρώσεις αλλά και τέσσερα επιπλέον χειρουργεία από χειρούργο γαστρεντερολόγο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το πρώτο στάδιο της αποθεραπείας του έγινε στο “Απολλώνειο” και το δεύτερο στο “Ιπποκράτειο”, όπου συνολικά διέμενε στα δύο Κέντρα Αποκατάστασης για σχεδόν ένα έτος.

Ο Δημήτρης ήταν τα τελευταία χρόνια, πριν το ατύχημά του, υπάλληλος/εργάτης γης σε κτηνοτροφική μονάδα στο χωριό του και πλέον δεν εργάζεται αφού βρίσκεται στο σπίτι του στην Ελασσόνα, με αναπηρικό αμαξίδιο και προσπαθεί να ανταπεξέλθει οικονομικά και σε ζητήματα καθημερινής διαβίωσης.

Δίπλα του βρίσκεται ένας συμπολίτης μας, που τον στήριξε όλα αυτά τα χρόνια, ο οποίος και ο ίδιος έχει εξαντληθεί οικονομικά και έτσι ο Δημήτρης μας άνοιξε το σπίτι του για να μας μιλήσει για όλα τα παραπάνω, προσθέτοντας: “Ευτυχώς μπαίνει από το ΚΕΑ το επίδομα ενοικίου και καλύπτω τα εν λόγω έξοδα ενώ μπορώ και καλύπτομαι και στα φάρμακα που χρειάζομαι.

Υπάρχει όμως τεράστια ανάγκη για κοινωνική μέριμνα, όπως είναι το “Βοήθεια στο Σπίτι” και κάνω έκκληση προς τον Δήμο Ελασσόνας να με στηρίξει. Περιμένω την Επιτροπή του ΚΕΠΑ ώστε να εκδοθεί η απόφασή του να με αποκαταστήσει οικονομικά για την αναπηρία που μου προέκυψε από το ατύχημα. Αυτό όμως θα πάρει χρόνο από το κράτος. Δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι άλλοι, κάνω τεράστια προσπάθεια να περπατήσω και θα πάρει μεγάλο χρόνικό διάστημα όπως μου λένε οι γιατροί που με παρακολουθούν. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, την Μητρόπολη Ελασσώνος και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Χαρίτωνα που με στήριξε οικονομικά και συναισθηματικά το προηγούμενο διάστημα”.

Ο Δημήτρης έχει ανάγκη για υλικά όπως χρήματα, τρόφιμα, πάμπερς και κάποια αντικείμενα, που ήδη επαγγελματίες ευαισθητοποιήθηκαν να του προσφέρουν στο επόμενο διάστημα. Σε κινητοποίηση βρίσκεται τις τελευταίες ώρες και ο Σύλλογος Ελασσονιτών Εθελοντών Ενεργών Πολιτών ενώ ιδιοκτήτης ταξί προσφέρεται να τον μετακινεί και να τον μεταφέρει για τις ιατρικές εξετάσεις του.

Ο Δημήτρης Ξ. είναι 44 ετών και ζητά βοήθεια οικονομική, παραθέτοντας το προσωπικό του τηλέφωνο, το οποίο είναι το: 6981767564 ενώ παραθέτει και τον τραπεζικό του λογαριασμό, ο οποίος είναι ο:

Εθνική Τράπεζα
Αριθμός Λογαριασμού: 341/345076-71
ΙΒΑΝ Λογαριασμού: GR9301103410000034134507671

Ο Δημήτρης Ξ. έχει ανάγκη από τρόφιμα, όμως απαγορεύονται από τους γιατρούς τα όσπρια, τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί.

Για πάμπερς, τρόφιμα και αναγκαία υλικά αντικείμενα, ο Σύλλογος Ελασσονιτών Εθελοντών Ενεργών Πολιτών συγκεντρώνει για τον Δημήτρη, ότι μπορεί να προσφέρει ο κάθε συμπολίτης μας.

Πηγή: elassona884.gr