SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Πέντε άδειες επαπειλούμενης κύησης σε σχολείο των Β. Σποράδων

2024-09-10 07:22:14
Πέντε άδειες επαπειλούμενης κύησης σε σχολείο των Β. Σποράδων

Στα 60 και πλέον ανέρχονται τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Μαγνησίας με τα περισσότερα να προέρχονται από τον κλάδο της ειδικής αγωγής και πιο συγκεκριμένα της παράλληλης στήριξης.
Πάντως το γεγονός ότι η εκπαίδευση αποτελεί έναν ζωντανό οργανισμό που συνεχώς προκύπτουν νέες ανάγκες, αποδεικνύει η είδηση ότι σε ένα Δημοτικό των Βορείων Σποράδων υποβλήθηκαν αιτήσεις για πέντε άδειες επαπειλούμενης κύησης.
Και βέβαια από τη μια είναι ενθαρρυντικό σε μια περίοδο υπογεννητικότητας να προκύπτουν εγκυμοσύνες, από την άλλη η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα πρέπει να καλύψει τα κενά που είναι αρκετά για ένα σχολείο.

 

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος τόνισε πως στην πρώτη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών στη Μαγνησία τοποθετήθηκαν 270 αναπληρωτές με έμφαση κυρίως στην ειδική αγωγή. Επειδή, όμως, η εκπαίδευση είναι ζωντανός οργανισμός και προκύπτουν νέες ανάγκες, θα χρειαστούμε και άλλους αναπληρωτές, όπως για παράδειγμα για ένα Δημοτικό των Σποράδων, όπου είχαμε αρκετές αιτήσεις επαπειλούμενης κύησης».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος επισήμανε πως «ελάχιστες μέρες πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα, τα κενά σε εκπαιδευτικούς ανέρχονται σε 60 περίπου, εκ των οποίων τα 40-50 είναι για την παράλληλη στήριξη. Θα χρειαστούμε επίσης δώδεκα δασκάλους και νηπιαγωγούς στις Σποράδες, αλλά και ορισμένες ειδικότητες. Σε Δημοτικό των Σποράδων είχαμε πέντε αιτήσεις για άδειες επαπειλούμενης κύησης. Ακόμη χρειάζονται και πέντε νηπιαγωγοί στην Α’ Περιοχή Μαγνησίας. Επομένως το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να προβεί άμεσα στην κάλυψη των κενών που υπάρχουν κάνοντας μια δεύτερη φάση προσλήψεων».

Πηγή:e-thessalia.gr