SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Μπασδάνης: Βοήθεια για την ιδιωτική πρωτοβουλία τα μέτρα Μητσοτάκη

2024-09-09 12:59:00
Μπασδάνης: Βοήθεια για την ιδιωτική πρωτοβουλία τα μέτρα Μητσοτάκη

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά και την εξειδίκευση των μέτρων από τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης σημειώνει: «Αδιαμφισβήτητα, η μείωση 1% ασφαλιστικών εισφορών από το 2025, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η μονιμοποίηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, αλλά και η απαλλαγή φόρου εισοδήματος για κενά ακίνητα που θα ενοικιαστούν αποτελούν βοήθεια για την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρξει μία ολιστική προσέγγιση για θέματα που άπτονται τους ελευθεροεπαγγελματίες που συνεχώς καλούνται να πληρώσουν τα «σπασμένα» είτε αυτά είναι της οικονομικής-ενεργειακής κρίσης, είτε της κλιματικής, είτε των εν εξελίξει πολέμων.
Δυστυχώς κάθε «κύμα» αναταραχής είτε σε παγκόσμιο, είτε σε εγχώριο επίπεδο το «λούζεται» ο ελευθεροεπαγγελματίας που βλέπει πέντε χρόνια τώρα δειλές κινήσεις στήριξης του αγώνα του.
Ακόμη και σε τοπικό επίπεδο με όλα όσα πέρασε και περνάει η Μαγνησία θα έπρεπε να υπάρξει ολοκληρωμένο και στοχευμένο σχέδιο στήριξης της επιχειρηματικότητας που θα δώσει το έναυσμα για την επόμενη ημέρα.
Η μείωση ή και κατάργηση του ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, η μείωση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας ή και θα ανοίξουν νέους κύκλους εργασιών, αλλά και η καταπολέμηση της εγχώριας αισχροκέρδειας από τους «συνήθεις ύποπτους» αποτελούν ακόμη ζητούμενο για μία κυβέρνηση που διανύει ήδη τον έκτο χρόνο διακυβέρνησής της».