SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

O Σύλλογος Εργαζομένων OTA Μαγνησίας καταγγέλει την Δημοτική Αρχή Σκιάθου και την στέλνει στην Επιθεώρηση Εργασίας

2024-08-30 14:40:35
O Σύλλογος Εργαζομένων OTA Μαγνησίας καταγγέλει την Δημοτική Αρχή Σκιάθου και την στέλνει στην Επιθεώρηση Εργασίας

Έκτακτη επίσκεψη του προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας στους εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου με ουσιαστικό περιεχόμενο για την ανάδειξη των ιδιαίτερα σοβαρών θεμάτων που απασχολούν την υπηρεσία.

Σε μαζική συνέλευση τους χθες Πέμπτη 29 – 08 – 2024 οι εργαζόμενοι παρουσίασαν την πλήρη εικόνα και τα προβλήματα στα εργασιακά θέματα τους όπως :

  1. Την κατόπιν εγγράφου εντολή του Δημάρχου Σκιάθου για 7ημερη απασχόληση και τα προβλήματα που δημιουργεί

  2. Την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση ορισμένων οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας και τους κινδύνους που δημιουργεί για την ασφάλεια και τη ζωή των Υπαλλήλων αλλά και των Δημοτών

  3. Την μη καταβολή κανονικών αδειών του 2023 καθώς και ρεπό που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν τα 100

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και εργαζόμενοι με 8μηνη σύμβαση δεν έχουν λάβει ούτε 1 μέρα άδειας με κίνδυνο να τη χάσουν

Σύλλογος και εργαζόμενοι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και σήμερα προβήκαμε σε καταγγελία της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου για όλα τα παραπάνω στην επιθεώρηση εργασίας.

Παρά τις προσπάθειες και τη διάθεση του συλλόγου μας για συνεργασία και επίλυση των κρίσιμων προβλημάτων, ο Δήμαρχος επέδειξε ιδιαίτερα αρνητική στάση και συμπεριφορά.

Σύλλογος και εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε και να επιλύσουμε μέχρι τέλους τα σοβαρότατα αυτά προβλήματα.