SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

[ΔΕΙΤΕ VIDEO] Παραλίγο ατύχημα στην Άνδρο: Το πλοίο έφυγε ξαφνικά, έσπρωχναν ΙΧ από τον καταπέλτη - Συνελήφθη ο πλοίαρχος

2024-08-16 13:03:34
[ΔΕΙΤΕ VIDEO] Παραλίγο ατύχημα στην Άνδρο: Το πλοίο έφυγε ξαφνικά, έσπρωχναν ΙΧ από τον καταπέλτη - Συνελήφθη ο πλοίαρχος

 

Σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι της Άνδρου, με πλοίο της γραμμής να φεύγει εν μέσω κακοκαιρίας χωρίς να έχει αδειάσει ο καταπέλτης από κόσμο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πλοίο SAONISOS της Saos Ferries, το οποίο είχε δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου. Το πρωί, ο πλοίαρχος συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού μόλις έδεσε στην Κάρυστο.

Η σύλληψή του έγινε με βάση του άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία των πλοίων.

Οι επιβάτες τρέχουν για να επιβιβαστούν στο πλοίο, ενώ ένα αυτοκίνητο βρίσκεται κατά ένα μέρος πάνω στον καταπέλτη του, με αποτέλεσμα να βρεθεί στον αέρα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Επιβάτες και εργαζόμενοι του πλοίου επιχειρούν να το σπρώξουν ώστε να το βγάλουν από τον καταπέλτη.

Κάποια στιγμή το καταφέρνουν και την τελευταία στιγμή, βάζοντας σε κίνδυνο της ζωή τους, επιβιβάζονται στο πλοίο.

Πολλά είναι το ερωτήματα που εγείρονται από αυτό το περιστατικό, αναφορικά με το ποιος έδωσε την εντολή να λυθούν οι κάβοι και αν δεν έχουν λυθεί, γιατί ο καπετάνιος έδωσε την εντολή να σηκωθεί ο καταπέλτης του πλοίου.