SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Από καταγγελία μέσω υπουργείου η σύλληψη για 18 σκυλιά στη Σκιάθο

Πρόστιμο 7.000 € και δικογραφία σε βάρος σε 59χρονου 2024-08-08 09:00:26
Από καταγγελία μέσω υπουργείου η σύλληψη για 18 σκυλιά στη Σκιάθο

Από καταγγελία που έγινε και κοινοποιήθηκε στην Αστυνομία από υπουργείο συνοδευόμενη με βίντεο, έγινε η σύλληψη το απόγευμα της Τρίτης στη Σκιάθο ενός 59χρονου άνδρα, για μη τήρηση των κανόνων ευζωίας ζώων συντροφιάς, ενώ σε βάρος του βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 7.000 €.
Σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωπος που έκανε τουρισμό στο νησί εντόπισε το χώρο που βρισκόταν τα σκυλιά και όταν επέστρεψε στην Αθήνα έκανε καταγγελία σε υπουργείο, η οποία κοινοποιήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου, για να ελέγξει.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα σκυλιά, που ήταν ράτσας, βρισκόταν σε χώρο του 59χρονου, κατοίκου στο νησί, δεν ήταν εγκαταλελειμμένα, αλλά ο χώρος δεν ήταν καθαρός, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη, ενώ ορισμένα έδειχναν να έχουν προσβληθεί από αρρώστια.
Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα ζώα είχαν βιβλιάρια υγείας, ενώ ο ιδιοκτήτης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε κουρέψει τα σκυλιά και δεν πρόλαβε να μαζέψει το τρίχωμα, γι’ αυτό και ο χώρος δεν ήταν καθαρός όπως θα έπρεπε.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 59χρονος, σε διαμορφωμένο χώρο, χτισμένο με τσιμεντόλιθο και σκέπαστρο από τσίγκους, συντηρούσε 18 σκύλους, ιδιοκτησίας του, μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας ζώων συντροφιάς και μη μεριμνώντας για την αναγκαία κτηνιατρική περίθαλψή τους και την εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος, προσαρμοσμένου στον φυσικό τρόπο διαβίωσης των ζώων.
Σε βάρος του 59χρονου βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψος 7.000 €, ενώ κτηνίατρος που συνεργάζεται με τον Δήμο Σκιάθου, θα ελέγξει τα ζώα για να διαπιστωθεί αν έχουν ασθένεια.
Με εντολή εισαγγελέα ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, για να ορίσει ρητή δικάσιμο.