SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Επέκταση της γραμμής Σκιάθος – Ασέληνος έως την Παναγία Εικονίστρια

2024-08-02 11:06:28
Επέκταση της γραμμής Σκιάθος – Ασέληνος έως την Παναγία Εικονίστρια

Οι Συγκοινωνίες Σκιάθου ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για την επέκταση της γραμμής Σκιάθος- Ασέληνος έως την Παναγία Εικονίστρια.

Πιστή στο πλάνο της ανάπτυξης του δικτύου κάλυψης και προς εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, η εταιρεία “Συγκοινωνίες Σκιάθου” δρομολογεί τη νέα γραμμή από το Σάββατο, 3 Αυγούστου, με καθημερινά δρομολόγια.

Με τη νέα διαδρομή θα εξυπηρετούνται όσοι επιθυμούν να επισκέπτονται το καταφύγιο αδέσποτων ζώων (Skiathos dog shelter) και το μοναστήρι της Παναγίας Εικονίστριας.

Τα δρομολόγια ξεκινούν από τις 10.00 το πρωί.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες:

Λίγα λόγια για τα νέα σημεία ενδιαφέροντος:

Η ιερά εικόνα της Παναγίας της Εικονίστριας βρέθηκε περί το 1650 με θαυμαστό τρόπο στα κλαδιά ενός πεύκου, στη Σκιάθο. Η Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικονίστριας (Κουνίστρας) βρίσκεται 13,5 χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη της Σκιάθου και πρόκειται για τον πιο ιερό τόπο της Σκιάθου.

Η περίεργη ονομασία Κουνίστρα προέρχεται από τη θέση που βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας από τον ιερομόναχο Συμεών καθώς αιωρείτο σε ένα κλαδί πεύκου. Είναι η πολιούχος της Σκιάθου, γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου και σήμερα, η εικόνα βρίσκεται στον μητροπολιτικό ναό των Τριών Ιεραρχών. Τα περισσότερα κτίσματα της μονής εκτός απ’ το καθολικό έχουν κατασκευαστεί στα τέλη του 19ου αιώνα. Το μοναστήρι χρησιμοποιήθηκε επί Τουρκοκρατίας σαν σχολείο. 

Το καταφύγιο αδέσποτων σκύλων επιτελεί ένα κοινωνικό έργο και με την διευκόλυνση της συγκοινωνίας, ολοένα και περισσότεροι φιλόζωοι θα διευκολυνθούν ώστε να το δουν από κοντά. Παράλληλα οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τη δράση των αρμόδιων του καταφυγίου και για την πρακτική υιοθεσίας σκύλων.