SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΣΚΟΠΕΛΟΣ : Ρίγη συγκίνησης στην βραδιά τιμής του Ιατρού Γεώργιου Ι . Σταματίου

2024-07-20 14:18:00
ΣΚΟΠΕΛΟΣ : Ρίγη συγκίνησης στην βραδιά τιμής του Ιατρού Γεώργιου Ι . Σταματίου

Σε κλίμα συγκίνησης από τον κόσμο αλλά και από τους ομιλητές, πραγματοποιήθηκε η βραδιά τιμής στον Dr. Γεώργιο Σταματίου την Παρασκευή 19 Ιουλίου στον πολυχώρο «Ορφέας».

Ο γιατρός Γεώργιος Σταματίου βραβεύτηκε από τον Δήμο Σκοπέλου καθώς εκτός από Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΙΑΣΩ, είναι και δωρητής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου αλλά και του νησιού γενικότερα, με χαρακτηριστική αναφορά τον Απρίλιο του 2022 όταν τρία φορτηγά ξεφόρτωσαν στο Κέντρο Υγείας έναν υπερηχοτομογράφο, έναν απινιδωτή που προορίστηκε για την Γλώσσα, κρεβάτια νοσηλείας και άλλα νοσοκομειακά αντικείμενα που χρειαζόταν απαραίτητα. 

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Σκοπέλου Δαμιανός - Ανάργυρος Μαντάς και η κ. Ηρώ Μελαχροινάκη ενώ ομιλητές μαζί με τον Dr. Γεώργιο Σταματίου ήταν και ο Δρ. Γιώργος Ζαλίδης - Καθηγητή Ρύπανσης και Υποβάθμισης Εδαφών και η κα. Ορφανού Μαρίνη Διευθύντρια Λογιστηρίου. Στην εκδήλωση επίσης και ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Βαφίνης ο οποίος βαθειά συγκινημένος μίλησε για την γνωριμία του με τον πατέρα του Dr. Σταματίου, ενώ τον ευχαρίστησε προσωπικά για την προσφορά του.

Ο ίδιος ο Dr. Γεώργιος Σταματίου στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σταμάτη Περίσση και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου για την βραδιά τίμησης στο πρόσωπο του ενώ ευχαρίστησε την γυναίκα του Μάρι και τα παιδιά του Γιάννη και Ράνια για την υποστήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο λειτούργημα της ιατρικής. "Στους γονείς μου χρωστάω το ζην και στους δασκάλους μου το ευ ζην", ανέφερε ο ίδιος.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης του οποίου, ο γιατρός Σταματίου ήταν ο γιατρός που έφερε στον κόσμο τα παιδιά του και τα εγγόνια του, έδωσε την τιμητική πλακέτα στον γιατρό και το βιβλίο του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Καλλιανού "Όψεις της κοινωνίας της Σκοπέλου" και της κας Μαρίας Δελητσικου Παπαχρήστου "Σκοπελίτικη φορεσιά"

Στην εκδήλωση εκτός των άνω παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Ξηντάρης, ο Αντιδήμαρχος Βούλγαρης Αριστείδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου Κωνσταντίνος Ταλαδιανός και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Γιώργος Κεχριώτης

Photo Gallery