SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ : Ήρθαν, είδαν ...και έδωσαν ραντεβού τον Σεπτέμβρη

2024-07-12 12:59:09
ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ : Ήρθαν, είδαν ...και έδωσαν ραντεβού τον Σεπτέμβρη

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου της εταιρείας Hellenic Seaplanes για τους Δημοσιογράφους και τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και τον έλεγχο πρόσβασης στα λιμάνια των Σποράδων, Σκοπέλου, Αλοννήσου και Σκύρου χωρίς όμως την προσθαλάσσωση του

Στο σημείο του λιμένα της Σκοπέλου, ήταν παρών ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτιος Περίσσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου & Λιμενικού Ταμείου Άγγελος Ξηντάρης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού Γεώργιος Παπαδαυίδ και η Δημοτική Σύμβουλος Ουρανία Θωμά, ενώ μαζί με την Δημοτική Αρχή Σκοπέλου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες αλλά και επισκέπτες της Σκοπέλου οι οποίοι έδειχναν ανακουφισμένοι παρατηρώντας την δοκιμαστική πτήση του υδροπλάνου ενώ από τις συζητήσεις που υπήρξαν μεταξύ των πολιτών, αναφέρθηκε αρκετές φορές η φράση: Επιτέλους θα κλείσει μια μεγάλη πληγή.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaplanes, Νικόλα Χαραλάμπους, το πρώτο υδροπλάνο οχτώ θέσεων, προσθαλασσώθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου στην Σκόπελο στις 10:00 – 10:30 και στην Αλόννησο στις 11:00 – 11:30 το πρωί, ενώ προσεχώς θα κάνουν πτήσεις και υδροπλάνα των 19 θέσεων. Το κόστος για μισή ώρα πτήση, ανέρχεται στα 80 με 85 ευρώ, επισήμανε ο κ. Χαραλάμπους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Skiathoslife.gr στόχος της εταιρείας είναι τα δρομολόγια να έχουν ξεκινήσει έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου 2024

ΔΕΙΤΕ VIDEO ME TIΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΧΡΙΩΤΗΣ:

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, σε δηλώσεις του στο Skiathos Life δήλωσε ότι η προσέγγιση του πρώτου υδροπλάνου στο νησί μας είναι μια ενθαρυτική είδηση. "Όταν η εταιρεία ολοκληρώσει τις υποδομές του υδατοδρομίου για την ομαλή προσθαλάσσωση και αποθαλάσσωση του υδροπαλάνου οι οποίες, κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών πτήσεων ολοκληρώθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα, θα αρχίσουν και τα δρομολόγια.", αναφέρει ο Δήμαρχος Σκοπέλου οποίος τονίζει ότι το νησί πλησιάζει πλέον την επίτευξη του στόχου για την συγκοινωνία μέσω των υδροπλάνων και συνεχίζει με την πρόβλεψη ότι εφόσον υλοποιηθεί αυτή η νέα συγκοινωνιακή γραμμή θα αλλάξουν πολλά από τα δεδομένα της συγκοινωνίας του νησιού μας και όχι μόνο.

 "Έσπασε ο μυθός, τα υδροπλάνα στις Σποράδες είναι γεγονός" ανάφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου & Λιμενικού Ταμείου Άγγελος Ξηντάρης μιλώντας μιλώντας στο SkiathosLife. Σε συνέχεια των δηλώσεων του ανέφερε ότι η Σκόπελος όσον αφορά την διαδικασία αδειοδότησης των υδάτινων πεδίων είναι σε ετοιμότητα. "Το πρώτο συγκοινωνιακό δίκτυο το οποίο αφορά την Σκόπελο είναι Αθήνα, Σκόπελος, Αλόννησος, Σκύρος, Αθήνα. Ίσως αργότερα εφαρμοστεί και το Σποράδες - Βόλος αλλά προς το παρών αυτό είναι το δίκτυο το οποίο περιλαμβάνεται η Σκόπελος." Όσον αφορά την τιμολόγηση των εισητηρίων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μας λέει ότι, δεν υπάρχει καμία πληροφορία. "Αυτό όμως που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι θα αλλάξει η ζωή των πολιτών της Σκοπέλου ριζικά. Όχι μόνο από τουριστική απόψη αλλά από την πλευρά της νησιωτικότητας που όταν με το καλό αρχίσουν τα δρομολόγια των υδροπλάνων ένα μεγάλο φράγμα προσέγγισης και αναχώρησης του νησιού θα σπάσει"

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού Γεώργιος Παπαδαυίδ μιλώντας στο SkiathosLife δήλωσε ότι η υποδοχή των πρώτων δυο δοκιμαστικών πτήσεων στο λιμάνι της Σκοπέλου, γίνεται με μεγάλη χαρά από όλους τους πολίτες της Σκοπέλου. "Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη η οποία φέρνει μόνο θετικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν του νησιού μας." δηλώνει ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, οποίος γνωστοποιεί την ανυπομονησία που υπάρχει σε από όλους τους κατοίκους του νησιού σχετικά με την κατασκευη των τελευταίων υποδομών που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία του υδατοδρομίου αλλά και την τακτοποίηση των δρομολογίων. Ευελπιστούμε στην άμεση ολοκλήρωση των παραπάνω κλείνοντας έτσι το τελευταίο κεφάλαιο μιας μακρόχρονης προσπάθειας όλων των εμπλεκόμένων φορέων." τόνισε κλείνοντας.

Ο Λιμενάρχης Σκοπέλου Γεώργιος Γκάρας ανέφερε στο Skiathos Life ότι οι προσθαλασσώσεις που πραγματοποιηθήκαν χθες 11 και σήμερα 12 Ιουλίου στο λιμάνι της Σκοπέλου πήγαν πολύ καλά. "Εφόσον λοιπόν όλα κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών πτήσεων πήγαν περίφημα περιμένουμε όλοι εδώ στο νησί την έναρξη των δρομολογίων, που σίγουρα θα είναι ένα μεγάλο συν για τον τουρισμό της τοπικής κοινωνίας της Σκοπέλου."

 

Γιώργος Κεχριώτης

Photo Gallery