SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Επαναλειτουργούν από σήμερα τα αντλιοστάσια στις παρακάρλιες περιοχές

2024-07-08 14:01:50
Επαναλειτουργούν από σήμερα τα αντλιοστάσια στις παρακάρλιες περιοχές

Επαναλειτουργούν από σήμερα όλα τα κατεστραμμένα αντλιοστάσια της Κάρλας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, από τα οποία αρδεύονται περίπου 15.000 στρέμματα καλλιεργειών.

Ειδικότερα, μετά τις κακοκαιρίες Daniel και Elias, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και η ΔΕΥΑΡΦ ανέλαβαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές στα αντλιοστάσια Α1, ΑΔ4, ΑΔ6 & Α0. Οι παρεμβάσεις αφορούσαν:
– την αποκατάσταση και λειτουργικότητα των ανωτέρω παραχωρούμενων εγκαταστάσεων ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της αρδευτικής περιόδου 2024 καθώς και
– τη συντήρηση και λειτουργία των παραχωρούμενων Αντλιοστασίων και των δικτύων άρδευσης για όλη τη αρδευτική περίοδο χρήσης, μέχρι 15 Οκτωβρίου 2024.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας, “με άμεσες ενέργειες, παντελώς άγνωστες στους ενδιαφερόμενους αγρότες αποκατάστασης της ζημιάς, με καινούργια υλικά αντικατάστασης αυτών που είχαν καταστραφεί και δεν υπήρξε δυνατότητα επισκευής τους (όπως ρουλεμάν, πτερωτές, μοτέρ μειωτήρα ηλεκτροβάνες, πυκνωτές, inverter, starter κ.α) και τα οποία είχαν μεγάλο χρόνο παράδοσης σε σχέση με τον άμεσο επιθυμητό χρόνο λειτουργίας των αντλιοστασίων και μετά από τεράστιο αγώνα, ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες συμβασιοποίησης των επιμέρους Υποέργων αποκατάστασης των Αντλιοστασίων, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των ζημιών ώστε να λειτουργήσουν όλα τα αντλιοστάσια.

 

Έτσι, τα αντλιοστάσια Α1, ΑΔ6 & Α0 δόθηκαν ήδη σε λειτουργία και σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 έγινε η τελική δοκιμή λειτουργίας και του αντλιοστασίου ΑΔ4 που υπέστη την μεγαλύτερη καταστροφή από την θεομηνία. Πλέον όλα τα αντλιοστάσια λειτουργούν κανονικά και παραδόθηκαν προς χρήση στους αγρότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου.