SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ο 11χρονος Νικόλας Μιχαηλίδης κατακτά την «κορυφή» – Από τον Βόλο στην Ευρώπη

2024-07-05 09:14:20
Ο 11χρονος Νικόλας Μιχαηλίδης κατακτά την «κορυφή» – Από τον Βόλο στην Ευρώπη

Η συνέντευξη που φιλοξενούν σήμερα τα gegonota.news, είναι διαφορετική. Ο Νικόλας Μιχαηλίδης είναι ένας εν ενεργεία βαλκανιονίκης, με πολλαπλές επιτυχίες και σε πανελλαδικό επίπεδο και διακρίσεις που τιμούν την Μαγνησία.
Με μια μονάχα ιδιαιτερότητα. Βλέπετε, ο Νικόλας είναι μόνον 11 χρόνων!
Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτό που τον καθιστά επίσης ξεχωριστό είναι ότι το άθλημα που το παιδί-θαύμα έχει τόσες επιτυχίες, είναι η αγωνιστική αναρρίχηση.
Ένα άθλημα, όχι ιδιαίτερα διαδεδομένο στον ελληνικό χώρο. Και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που κάνει αυτή την συνέντευξη , ακόμη πιο μοναδική.

Ο Νικόλας στην ηλικία των 11 ετών έχει ήδη μια μεγάλη συλλογή από μετάλλια και διακρίσεις τόσο σε ελληνικό όσο και σε βαλκανικό επίπεδο.
Πιο συγκεκριμένα, έχει 3 χρυσά βαλκανικά μετάλλια, 2 ασημένια και 2 χάλκινα, τα οποία συνοδεύει μια 5η θέση.
Σε εγχώριες επιτυχίες, έχει 13 χρυσά, 2 ασημένια και μια 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνιστικής αναρρίχησης με τον ΕΟΣ Βόλου.
Ενώ γινόταν η σχετική προεργασία για την συγκεκριμένη συνέντευξη-αφιέρωμα, είχα μια απορία. Πώς και επέλεξε ένα τόσο μικρό παιδί ένα τόσο μη διαδεδομένο άθλημα; Η απάντηση του δεν με άφησε καθόλου απογοητευμένο.
«Από (ακόμη) πιο μικρός μου άρεσε να σκαρφαλώνω σε δέντρα και οι γονείς μου το παρατήρησαν και με ρώτησαν αν θα με ενδιέφερε η αναρρίχηση. Επομένως, είχα από πολύ νωρίς την υποστήριξη τους και αυτό με βοήθησε ιδιαίτερα». Γεγονός που αποδεικνύει ότι τα παιδιά με την σωστή καθοδήγησή και εμπιστοσύνη από τους γονείς τους μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα.
Όσον αφορά τον συνδυασμό του σχολείου με τον πρωταθλητισμό από τόσο μικρή ηλικία, ο Νικόλας δήλωσε ότι προσπαθεί να τα συνδυάσει και τα δύο και όσο μπορεί τα καταφέρνει. Δεν αφήνει στην «άκρη» τις σχολικές του επιδόσεις για χάρη του μεγάλου του «πάθους». Μάλιστα δεν φαίνεται να επηρεάζεται και ο περίγυρος του στο σχολείο από τις πρωταθληματικές επιδόσεις του, αφού μας δήλωσε ότι «μου συμπεριφέρονται όλοι υποστηρικτικά».
Εξάλλου, όπως μας εμπιστεύτηκε, ο πήχης που έχει θέσει δεν έχει «ταβάνι». «Στοχεύω να φτάσω και πιο ψηλά. Μεγάλος μου στόχος είναι να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες όταν φτάσω στα 18 και να κάνω ακόμη καλύτερες επιδόσεις».
Πάντως αυτή την στιγμή δεν σκέφτεται να «μετακομίσει» στο εξωτερικό για κάποια χώρα που το άθλημα έχει μεγαλύτερη υποστήριξη. Θέλει να μείνει στην Ελλάδα και να καταφέρει να το κάνει ευρέως γνωστό.
Όσον αφορά την δημοσιότητα του αθλήματος της αγωνιστικής αναρρίχησης και των κινήσεων που πρέπει να γίνουν για την βελτίωση των συνθηκών στην Ελλάδα δήλωσε τα εξής : «Πρέπει να ανοίξουν περισσότερες πίστες. Τα σχολεία πρέπει να προβάλλουν και άλλα αθλήματα, όπως η αναρρίχηση, πέραν του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Γιατί όλα τα παιδιά στρέφονται στα δύο αυτά αθλήματα και δεν θέλουν να ασχοληθούν σε κάτι διαφορετικό, το οποίο ενδεχομένως δεν γνωρίζουν και αν το δοκιμάσουν ίσως τους αρέσει. Θα μπορούσαν να δείχνουν αυτό το άθλημα στην γυμναστική, αν και δύσκολο να κάνεις μια πίστα σε κάθε σχολείο».
Εμείς, ευχόμαστε όντως να διαδοθούν περισσότερο τέτοια αθλήματα στην Ελλάδα και μακάρι να δούμε και τον Νικόλα να αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες ή το 2032 στην Αυστραλία.
Γιώργος Κοντογιάννης

    

 

Πηγή: gegonota.news