SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Αυξάνονται οι πληρότητες των πτήσεων στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Σε 7-10 μέρες εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί η βλάβη στον κλιματισμό 2024-06-25 09:10:17
Αυξάνονται οι πληρότητες των πτήσεων στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πρόβλημα με τον κλιματισμό αντιμετωπίζει εδώ και μια εβδομάδα το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, κάτι που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην πτήση το απόγευμα του Σαββάτου, με τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, λόγω μεγάλης βλάβης στο σύστημα κλιματισμού, ωστόσο διατέθηκαν οι πιστώσεις βρέθηκε τεχνικός και εκτιμάται ότι σε 7-10 μέρες το πρόβλημα θα αποκατασταθεί.

Θετικό για την περιοχή είναι ότι οι πτήσεις που προσεγγίζουν το αεροδρόμιο έχουν πλέον πληρότητες άνω του 90%, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Κώστας Ευσταθίου αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου.

 

Σήμερα αναμένεται πτήση από το Μόναχο με την Condor και ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι πτήσεις αρχίζουν και γεμίζουν και έχουν πληρότητες πάνω από 90%, κάτι που είναι θετικό για την περιοχή. Οι επιβάτες των πτήσεων από τη Γερμανία έχουν προορισμό κυρίως τη Μαγνησία, αλλά και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, ανέφερε.

Μεγάλη βλάβη στον κλιματισμό
Σε τεχνική βλάβη μεγάλης έκτασης οφείλεται το γεγονός ότι το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου δεν διαθέτει κλιματισμό, ήδη βρέθηκαν τεχνικοί και είναι θέμα ημερών να λυθεί το πρόβλημα.
Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Κώστας Ευσταθίου αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, το πρόβλημα παρουσιάστηκε εδώ και μια εβδομάδα και εξέφρασε την ελπίδα σε 7-10 μέρες να επισκευαστεί η βλάβη, που είναι μεγάλη και αφορά όλο το ισόγειο του αεροδρομίου, ενώ έχουν διατεθεί οι απαραίτητες πιστώσεις.
Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη, το πρόβλημα εντοπίζεται στην απογευματινή πτήση του Σαββάτου, που οι θερμοκρασίες ανέβηκαν και επικράτησαν συνθήκες καύσωνα, ενώ οι άλλες πτήσεις είναι πρωινές και η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη.
Ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι ο κόσμος έχει δίκιο, αλλά το πρόβλημα αφορά στον κλιματισμό του συνόλου του αεροδρομίου, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει κάνει τα πάντα και θα διορθωθεί, απλά μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου, η βλάβη έτυχε τώρα και αν βοηθήσει η καιρός δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Εκτός από την έκτακτη αυτή βλάβη, ο αερολιμενάρχης επισήμανε ότι τα άλλα συστήματα δουλεύουν χωρίς προβλήματα, όπως τα εκδοτήρια εισιτηρίων και η στάθμευση, με τα συνεργαζόμενα γραφεία.

Το Thessaly pass
Ξεκινά σήμερα η λειτουργία της πλατφόρμα για το Thessaly pass, που ξεκινάει σήμερα και αφορά ένα Voucher για όσους επιλέξουν τη Θεσσαλία για τις διακοπές τους, με έκπτωση 100-120 €.
Η Θέκλα Καμμένου τουριστική πράκτορας και πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι στην πλατφόρμα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, που ίσως θα μπορέσουν να μπουν στο Evros pass.

Η τουριστική πράκτορας ανέφερε ότι έχουν βγει περίπου 21.000 πάσα και οι επαγγελματίες του τουρισμού αναμένουν την ανταπόκριση του κόσμου για διακοπές στη Μαγνησία και στη Θεσσαλία. Η ίδια είπε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος το Voucher για τη Θεσσαλία με τον κοινωνικό τουρισμό και όποιος πάρει το ένα δεν μπορεί να πάρει και το δεύτερο.
Το πάσο αφορά κυρίως τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι επαγγελματίες αναμένουν τα αποτελέσματα στην πράξη.

Για την τουριστική κίνηση η κ. Καμμένου είπε ότι φέτος είναι μια υποτονική σεζόν, οι προκρατήσεις δεν ήταν καλές, αυτό έχει να κάνει με τη μείωση των πτήσεων στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, κάτι που φαίνεται σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, airbnb και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Να ξεπεράσουμε τον φόβο για τον Παγασητικό
«Από την άλλη, το τριήμερο είδαμε λίγο κόσμο, επισκέφθηκαν την περιοχή και έκαναν μπάνιο στον Παγασητικό. Στο Αιγαίο υπήρχε περισσότερος κόσμος, τουλάχιστον από Βολιώτες που φοβούνται ακόμη να κάνουν μπάνιο στον Παγασητικό και αυτό που πρέπει να ξεπεράσουμε είναι ο φόβος ότι η θάλασσα δεν είναι καθαρή. Η θάλασσα είναι καθαρή, σύμφωνα με τις μετρήσεις και με όσα λένε οι επιστήμονες», επισήμανε η κ. Καμμένου.
Η πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου εκτιμά ότι πρέπει να είναι μια γενικευμένη καμπάνια, κάτι που θα κάνει το Επιμελητήριο, ωστόσο το να κάνει καμπάνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει άλλη βαρύτητα και έχει μεγαλύτερο προϋπολογισμό από το Επιμελητήριο.

Αναφορικά με τη βλάβη στον κλιματισμό του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, η κ. Καμμένου είπε ότι όντως υπάρχει ζημιά, που μπορεί να συμβεί στον καθένα και καθημερινά. Το θέμα είναι όμως ότι επειδή οι διαδικασίες κινούνται κεντρικά από την ΥΠΑ, υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και το μόνο που μπορεί να γίνει τοπικά από τον αερολιμενάρχη είναι να πιέζει να αποκατασταθεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Πηγή:magnesianews.gr