SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

«Ηχηρές» παραιτήσεις στα ΤΕΠ – Καμπανάκι από γιατρούς εν μέσω καλοκαιριού

Στον «αέρα» οι εφημερίες του Ιουλίου προειδοποιούν οι γιατροί- Καμπανάκι από τον νέο πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΜ 2024-06-14 12:30:48

Ο φόβος για μπλακ άουτ στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Βόλου τον Ιούλιο είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Τέλος του μήνα σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ παραιτείται επίσημα πλέον ο διευθυντής των ΤΕΠ Ηλίας Καραμέτος, ο οποίος είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του εδώ και τρείς μήνες μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενώ επίσης κουνά μαντήλι και η καρδιολόγος Ευαγγελία Νάκου, που ανήκε στη «βασική ομάδα» των Επειγόντων.

Και οι δύο αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στον ιδιωτικό τομέα, μακριά από το ΕΣΥ και το Αχιλλοπούλειο, όπου προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες για πολλά χρόνια.

Αυτές οι δύο «ηχηρές» αποχωρήσεις αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρές δυσλειτουργίες στο τμήμα, το οποίο καθημερινά δέχεται μεγάλο όγκο έκτακτων περιστατικών, καθώς το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου εφημερεύει 365 ημέρες τον χρόνο, έχοντας να καλύψει τις ανάγκες περίπου 200.000 κατοίκων.

Η κατάσταση αναμένεται να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο καθώς τελειώνουν και οι εφεδρείες. Γιατροί που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο ως μετακινούμενοι από τα Κέντρα Υγείας του νομού επίσης αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στον ιδιωτικό τομέα, όπως οι κ.κ. Δημήτρης Κανάτας και Ιωάννη Βιταλιώτης.

«Η κατάσταση είναι οριακή και θα γίνει ακόμη χειρότερη το επόμενο διάστημα. Οι συνάδελφοί έφτασαν στα όριά τους και τα ξεπέρασαν. Δεν υπάρχουν κίνητρα για εκείνους και αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Οι αποδοχές είναι στα τάρταρα, οι εφημερίες πληρώνονται κουτσουρεμένες, το ΕΣΥ έχει πλέον απαξιωθεί. Θα έπρεπε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να έχει προβληματιστεί νωρίτερα και να έχει λάβει αποφάσεις. Δεν πείθονται πλέον να παραμείνουν. Είναι απογοητευμένοι και το δίκιο με το μέρος τους», σχολίασε σχετικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο νέος πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος.

«Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αμφίβολο πως θα βγοιύνε οι εφημερίες τον ερχόμενο μήνα αλλά και τον Αύγουστο, που σε ανθρώπινο επίπεδο θα πρέπει οι γιατροί αλλά και οι νοσηλευτές να πάρουν τις καλοκαιρινές τους άδειες, προκειμένου να ξεκουραστούν μετά από έναν εξαντλητικό χειμώνα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΕΙΝΚΥΜ

Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε ο νεφρολόγος Παύλος Μαλινδρέτος αναδείχτηκε πρώτος σε ψήφους στις προχθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, που διεξήχθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου Βόλου.

Συνολικά ψήφισαν 90 γιατροί και ο Παύλος Μαλινδρέτος έλαβε 71 ψήφους. Ακολούθησαν οι: Χαράλαμπος Μάνδρος με 56 ψήφους, Ευάγγελος Βουτσινάς με 36 ψήφους, Χρήστος Παρασκευόπουλος με 31 ψήφους και Όλγα Μαυρομάτη με 28 ψήφους.

Πηγή:taxydromos.gr