SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

[εικόνες] Με σημαντικές συναντήσεις και ξεναγήσεις συνεχίστηκε η δραστηριότητα του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Σποράδων

2024-06-13 11:42:04
[εικόνες] Με σημαντικές συναντήσεις και ξεναγήσεις συνεχίστηκε η δραστηριότητα του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Σποράδων
Πρόσφατα εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφτηκαν το Σπίτι-Μουσείο Παπαδιαμάντη, όπου έμαθαν βασικά σημεία για τη ζωή του Σκιαθίτη λογοτέχνη, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Στη συνέχεια, είχανε τη χαρά να συναντήσουνε την κα. Brikena Gishto, ποιήτρια και συνεργάτιδα του αυτεξούσιου λογοτεχνικού έντυπου της Σκιάθου, "Ρεστίο". Η κα. Brikena τους μίλησε για την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του "Ρεστίο" και στη συνέχεια τους ενέπνευσε να πειραματιστούνε με τη δημιουργία ενός δικού τους καλλιτεχνικού εντύπου, το οποίο βαφτίσανε "Φάρος".
Έτσι λοιπόν, οι μαθητές και οι μαθήτριές του ΕΕΕΕΚ Σποράδων έγραψαν και εικονοποίησαν ποιήματά τους και στη συνέχεια φιλοτέχνησαν το εξώφυλλο και τα περιεχόμενα του "Φάρος", με την υποστηρικτική καθοδήγηση της κας. Brikena.
Οι Διεύθυνση του σχολείου ευχαρίστησε τις/τους συνεργάτιδες/συνεργάτες του "Ρεστίο", και ιδιαίτερα την κα. Brikena Gishto και τον κ. Σταύρο Καρακωνσταντάκη, που προσέφεραν στη νεοσύστατη βιβλιοθήκη του σχολείου αντίτυπα των βιβλίων τους, καθώς και δύο αντίτυπα του έκτου τεύχους "Ρεστίο", το εξώφυλλο του οποίου φέρει το έργο μαθητή του Σχολείου!
"Η ελπίδα μας για κάτι καλύτερο μεγαλώνει, όσο διευρύνουμε τα όρια της συνδιαμόρφωσης!" κλείνει η ανακοίνωση του Σχολείου
 
Ν.Τ.

Photo Gallery