SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σκόπελος: Έντονο πρόβλημα μη επάρκειας του ύδατος

2024-06-12 09:07:06
Σκόπελος: Έντονο πρόβλημα μη επάρκειας του ύδατος

Η ΔΕΥΑ Σκοπέλου σε ανακοίνωση της, εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές όλου του νησιού, να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού και να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση για όλο το διάστημα του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρία και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, δημιουργούνται έντονα προβλήματα επάρκειας ύδατος στο νησί. Συγκεκριμένα, οι γεωτρήσεις και οι πηγές έχουν φθάσει στα όριά τους, γεγονός που ίσως προκαλέσει διακοπές υδροδότησης.
Για τον λόγο αυτό η ΔΕΥΑ Σκοπέλου απευθύνει επείγουσα έκκληση στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να αποφεύγουν την άσκοπη χρήση νερού σε όλο το νησί (πλύσιμο πεζοδρομίων, αυλών, αυτοκινήτων, πότισμα γκαζόν – λουλουδιών) και να περιοριστούν αυστηρά
μόνο στη κατανάλωση της οικιακής χρήσεως.

Πιο αναλυτικά, η ΔΕΔΥΑ Σκοπέλου δίνει τις παρακάτω οδηγίες προς τους καταναλωτές:

- Όλοι οι καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για τις οικιακές και μόνο ανάγκες τους και να μην το σπαταλούν για πότισμα, κατάβρεξη δρόμων, αυλών, πλύσιμο αυτοκινήτων και άλλες χρήσεις.
-Οι επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης να ενημερώνουν τους πελάτες τους για την ανάγκη εξοικονόμησης νερού.
- Οι παροχές οικιακής οικονομίας έχουν μέγιστη ετήσια κατανάλωση 30μ3. Τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος των καταναλώσεων του 6μηνου και σε περίπτωση υπέρβασης προβλέπεται σχετική χρέωση και διακοπή υδροδότησης.
- Για οποιαδήποτε διαρροή πέσει στην αντίληψή μας ειδοποιούμε αμέσως τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Σκοπέλου.
- Σε περίπτωση που ορισμένοι καταναλωτές δεν ανταποκριθούν και δεν συμμορφωθούν στις υποδείξεις αυτές, η ΔΕΥΑ Σκοπέλου θα αναγκαστεί να προβεί στην άμεση διακοπή της παροχής νερού προς αυτούς.