SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Μαγνησία: «Ασπίδα προστασίας» ο 10χρονος γιος γυναίκας που φέρεται να δέχθηκε κακοποίηση

Έπεσε και χτύπησε η γυναίκα μου… λέει ο 33χρονος σύζυγός της 2024-06-12 07:49:04
Μαγνησία: «Ασπίδα προστασίας» ο 10χρονος γιος γυναίκας που φέρεται να δέχθηκε κακοποίηση

Με δικηγόρο εμφανίστηκε στο Δικαστήριο ο 33χρονος υπήκοος Αλβανίας που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή, πρόκληση σωματικών βλαβών, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απειλή σε ανήλικο και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών σε βάρος της 32χρονης συζύγου του το Σάββατο σε χωριό του δήμου Ρήγα Φεραίου. Ωστόσο το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, έδωσε νέα αναβολή για σήμερα, προκειμένου να καταθέσει ο μεγάλος γιος της οικογένειας, ηλικίας 10 χρονών, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία μετά τη φασαρία στο σπίτι.
Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, υποστήριξε ότι ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι η σύζυγος του κατηγορούμενου κατά καιρούς παθαίνει επιληπτικές κρίσεις και τη στιγμή του συμβάντος δεν ήταν καλά, έπεσε και χτύπησε μόνη της και δημιουργήθηκε σύγχυση με τον 10χρονο γιο όπως τα μετέφερε στην Αστυνομία. Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι ο κατηγορούμενος έλειπε εκείνη την ώρα από το σπίτι.
Όσον αφορά στο όπλο και στα φυσίγγια ο συνήγορος του κατηγορούμενου ανέφερε ότι δεν ανήκαν στον πελάτη του αλλά στον προηγούμενο ένοικο του σπιτιού που νοικιάζει η οικογένεια στο χωριό και βρίσκονται σε αποθήκη.
Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για αύριο Πέμπτη προκειμένου να εξεταστεί και να καταθέσει ο 10χρονος γιος της οικογένειας, ενώ ο 33χρονος κατηγορούμενος παρέμεινε υπό κράτηση.
Η πρόταση της εισαγγελέως έδρας ήταν να αρθεί η κράτηση με περιοριστικούς όρους να μην πλησιάσει το σπίτι της οικογένειας του σε απόσταση μικρότερη των 200 μ., αλλά ο πρόεδρος αποφάσισε να διατηρηθεί η κράτηση του κατηγορούμενου.

Ήπιε και δημιούργησε επεισόδιο
Το επεισόδιο έγινε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι στο σπίτι της οικογένειας σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το ζευγάρι, γονείς δύο αγοριών ηλικίας 3 και 10 χρονών ετών βρίσκονταν στο σπίτι του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άνδρας έπινε και άρχισε να βρίζει με ανήκουστες εκφράσεις τη σύζυγό του μπροστά στα παιδιά τους. Μάλιστα κατηγορείται ότι χτύπησε τη σύζυγό του με τα πόδια και τα χέρια σε όλο το σώμα, ενώ της έδειξε ένα μονόκαννο όπλου που είχε στο σπίτι και φέρεται να της είπε “αν μιλήσεις πουθενά, με αυτή θα σε σκοτώσω”. Επίσης φέρεται να απείλησε και τον μεγάλο γιο της οικογένειας ότι αν πάρει το μέρος της μητέρας του θα τον σκοτώσει και εκείνον.
Ο μεγάλος γιος ειδοποίησε την Αστυνομία και όταν το περιπολικό έφτασε στο σπίτι ο κατηγορούμενος είχε φύγει και η σύζυγός του παρέδωσε στους αστυνομικούς το όπλο και τα φυσίγγια.
Η 32χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο βόλου.
Η 32χρονη γυναίκα φέρεται να κατέθεσε ότι έχει κακοποιηθεί ψυχολογικά και σωματικά και άλλες φορές και το μόνο που επιθυμεί είναι να φύγει και να γυρίσει πίσω στην πατρίδα της στην Αλβανία.
Η Αστυνομία κατάσχεσε ένα μονόκαννο όπλο και πάνω από 300 φυσίγγια.

 

Πηγή:magnesianews.gr