SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σκηνικό πολέμου βίωσαν γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου

«Μια αγκαλιά» γιατροί και γονείς στην Παιδιατρική Κλινική, για παιδιά που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο, λόγω της σαλμονέλας 2024-06-08 12:06:27
Σκηνικό πολέμου βίωσαν γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου

Οι γιατροί στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου όλες αυτές τις μέρες δεν έχουν κλείσει μάτι. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν να προσέρχονται μαζικά γονείς με μικρά παιδιά τα οποία παρουσίαζαν σοβαρά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και κάποια στην πορεία βρέθηκαν «θετικά» στο μικρόβιο της σαλμονέλας, χτύπησαν «κόκκινο συναγερμό».

Αυτό που προείχε για εκείνους είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι εργαστηριακές εξετάσεις, να δοθεί η σωστή φαρμακευτική αγωγή και να διαχειριστούν τα πολύ σοβαρά περιστατικά με τέτοιον τρόπο, ώστε η πορεία της αποκατάστασής τους να είναι όσο πιο ανώδυνη.

Γιατροί και γονείς κατά τη διάρκεια των πρώτων 24ωρων έγιναν κυριολεκτικά μία «αγκαλιά» δίνοντας μάχη κυριολεκτικά.

«Εμοιαζε με σκηνικό πολέμου» περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γιατρός των Επειγόντων.

Το πρώτο κρούσμα που χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο καταγράφεται στις 27 Μαΐου.

Από τις 30 Μαΐου όμως ξεκινά η «έκρηξη», καθώς ουσιαστικά που άρχισαν μαζικά πλέον να καταφτάνουν ασθενείς εξαντλημένοι.

Παιδιά σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λίγο πριν τη μηνιγγίτιδα και τη σηψαιμία- όπως αποκάλυψε ο Βαγγέλης Βουραζέρης, πατέρας δύο εξ αυτών που ακόμη νοσηλεύονται.

Σύσσωμοι οι γιατροί στην Παιδιατρική κλήθηκαν να εργαστούν στα «κόκκινα». Δεν είχαν άλλωστε και άλλη επιλογή. Επρεπε να κάνουν ό,τι είναι επιστημονικά δυνατό για να διαχειριστούν τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις που είχε προκαλέσει στον οργανισμό παιδιών και βρεφών, η επιμόλυνση του νερού, από το μολυσμένο δίκτυο Στεφανοβικείου και Ριζομύλου.

Ανάλογη κατάσταση οι γιατροί δεν θυμούνται στην κλινική τους.

Το ίδιο και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου ήταν ο πρώτος χώρος «υποδοχής» των κρουσμάτων από την περιοχή. Τις πρώτες ώρες που άρχισαν μαζικά να φτάνουν τα κρούσματα, όσες κλίνες ήταν άδειες στη μία Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου καταλήφθηκαν.

Από τις 27/5/24 έως 3/06/24, μεταφέρθηκαν στο Αχιλλοπούλειο συνολικά 34ασθενείς (20 παιδιά και 14 ενήλικες ) με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στη Β’ Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Χθες, νοσηλεύονταν τρία παιδιά, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος και 3 ενήλικες (2 στη Β’ Παθολογική και 1 ΜΕΘ).

Πηγή:taxydromos.gr