SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

«Ρυπαίνεις… πληρώνεις»: Βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες του κανονισμού καθαριότητας

Αυστηρή προειδοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας Σκιάθου 2024-06-07 13:24:01
«Ρυπαίνεις… πληρώνεις»: Βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες του κανονισμού καθαριότητας

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

 

Αφού λάβαμε υπόψη:

Τον κανονισμό καθαριότητας Δήμου Σκιάθου με αριθμ. Αποφάσεως 92/2020,

Τον κανονισμό αποχέτευσης της ΔΕΥΑΣ ο οποίος νομιμοποιήθηκε με το 176/7172/24-02-2014 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας στο οποίο εκτός των άλλων αναφέρονται οι ουσίες που δε επιτρέπονται να απορρίπτονται στο δίκτυο αποχέτευσης κλπ.,

Τη τιμολογιακή πολιτικής της ΔΕΥΑΣ με αριθμ. Απόφασης 7/2008 η οποία αναφέρεται στην άμεση ανάγκη τοποθέτησης λιποσυλλέκτη,

Σας υπενθυμίζουμε ότι η τοποθέτηση απορριμμάτων δεν επιτρέπεται έξω από τους κάδους. Ομοίως το ίδιο ισχύει και για τα χαρτοκιβώτια τα οποία είναι υποχρεωτική η συμπίεση τους και η απόρριψη τους σε αντίστοιχο κάδο ανακύκλωσης χρώματος μπλε έτσι ώστε να μειώνεται ο όγκος τους, πότε εκτός αυτών και χύμα στους δρόμους κλπ.

Επίσης

Επειδή τα σκουπίδια δε επιτρέπονται να διασκορπίζονται στο δρόμο, στο πεζόδρομο ή να συγκεντρώνονται σε σωρούς,

Επειδή τα απορρίμματα πρέπει να είναι συσκευασμένα σε πλαστικούς ανθεκτικούς σάκους,

Επειδή τα απορρίμματα-σκουπίδια δε επιτρέπεται να αποθηκεύονται εκτός κάδων,

Επειδή οι κοινόχρηστοι χώροι πρέπει να είναι καθαροί από λάδια, λίπη κλπ. που δημιουργούνται από την πλημμελή απόθεση σκουπιδιών σε πλαστικούς ανθεκτικούς σάκους ή χωρίς εκτός κάδων κλπ.,

Επειδή σε έλεγχο από την υπηρεσία μας έχει διαπιστωθεί ότι η τοποθέτηση των απορριμμάτων στους κοινόχρηστους χώρους πραγματοποιείται είτε με κάδους ή είτε χωρίς και να αποθηκεύονται με το κλείσιμο της επιχείρησης μπροστά από αυτήν στους κοινόχρηστους χώρους (δηλαδή 2 τα ξημερώματα κ.λπ.) με αποτέλεσμα να υπάρχει άσχημη εικόνα και λέρωμα των πλακών,

Παρακαλούμε εντός τριών (3) ημερών από την παραλαβή του εγγράφου , όπως συμμορφωθείτε με το παραπάνω κανονισμό και η τοποθέτηση των απορριμμάτων να γίνεται είτε στους πλησιέστερους κάδους ή είτε σε κάδους που θα διατηρεί η επιχείρησή σας, με δική σας δαπάνη.

Σύμφωνα με τα παραπάνω τα απορρίμματα αφού τοποθετούνται και συλλέγονται σε ανθεκτικό πλαστικό σάκο, θα αποθηκεύονται στον κάδο, τον οποίο οφείλεται να τον τοποθετήσετε στο κοινόχρηστο χώρο αυστηρά πριν την ώρα διελεύσεως του απορριμματοφόρου. Όσες επιχειρήσεις κατά την διέλευση των οχημάτων καθαριότητας δεν έχουν πραγματοποιήσει τα παραπάνω και υπάρχουν σκουπίδια εκτός κάδου ή αποθηκευμένα σε στοίβα σε κοινόχρηστους χώρους ή δρόμους η συλλογή τους δε θα πραγματοποιείται (θα αφήνονται στο σημείο) και θα βεβαιώνεται το σύμφωνα από τον κανονισμό πρόστιμο, εκτός ένα έχει προηγηθεί διαφορετική συνεννόηση η οποία θα διασταυρώνεται.

Στην περίπτωση, που επιχείρηση δε έχει την δυνατότητα να έχει κάδο τότε η συγκέντρωση των απορριμμάτων αυστηρά θα γίνεται στους κάδους του Δήμου Σκιάθου που έχουν τοποθετηθεί από την Υπηρεσία Καθαριότητας σε κεντρικά σημεία.

Η παραπάνω οδηγία ισχύει για τις οδούς:

Ακτή Αντωνίου Ρήγα (Από πλατεία Τριών Ιεραρχών έως τη συμβολή της με οδό Παπαδιαμάντη),

Τμήμα Από συμβολή με Παπαδιαμάντη έως Φιλοκλέους Γεωργιάδου,

Στην παράλληλη οδό με ακτή Αντωνίου Ρήγα πίσω από Παλιό Λιμάνι σε όλο το μήκος της οδού έως πλατεία

Στην οδό Νικοτσαρα από επιχείρηση Πινακοθήκη έως Νο name

Στην οδό Νικοτσάρα από επιχειρηση Νο name έως Παπαδιαμάντη

Στην οδό Νικοτσάρα από Δημαρχείο έως το λιμάνι

Την οδό Εθνάρχου Μακαρίου (νέο λιμάνι)

Την οδό Παπαδιαμάντη

Την οδό Ευαγγελιστρίας τμήμα από πολυτεχνείου έως Παπαδιαμάντη και από Παπαδιαμάντη έως Μιαούλη,

Την οδό Κοραή πίσω από Γυμνάσιο

Την οδό Μητροπολίτου Ανανίου

Τέλος όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι υποχρεωτικό να διαθέτουν σύστημα λιποσυλλέκτη. (ισχύει για όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης)

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί από υπαλλήλους της ΔΕΥΑΣ ότι κατάστημα που όφειλε να διαθέτει το σύστημα αυτό, δεν έχει πραγματοποιήσει την εγκατάσταση του έως τώρα, θα προβεί εκτός από την βεβαίωση παράβασης και την επιβολή προστίμου που ανέρχεται σε ύψος 1.500€, στην εισήγηση της στο ΔΣ της ΔΕΥΑΣ για εντολή διακοπής υδροδότησης.

Ενημερώνουμε επιπροσθέτως ότι μετά την επίδοση του παρόντος η ΔΕΥΑΣ θα προβεί σε ελέγχους στα ατομικά φρεάτια σύνδεσης με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο, ώστε να διαπιστωθεί η σωστή λειτουργία του εγκατεστημένου λιποσυλλέκτη. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται η ύπαρξη ελαίων και λιπών θα επιβάλλεται κάθε φορά πρόστιμο ύψους 300€.


Εκ της υπηρεσίας του

Αυτοτελούς Τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Σκιάθου