SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Περιοδεία Νάσου Ηλιόπουλου στον Βόλο

2024-06-07 13:04:00
Περιοδεία Νάσου Ηλιόπουλου στον Βόλο

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 5/6 ξεκίνησε η περιοδεία του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου και Εκπρόσωπου Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσου Ηλιόπουλου. Επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Βόλου – «Αχιλλοπούλειο» για να ενημερωθεί για την έξαρση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που προκλήθηκε από το δίκτυο ύδρευσης στους κατοίκους των περιοχών Ριζόμυλου και Στεφανοβικείου.

Αμέσως μετά ακολούθησε μια άκρως ενθαρρυντική εξόρμηση στο κέντρο του Βόλου, κατά την οποία συνοδεύτηκε από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, Νικήτα Μυλόπουλο και Νατάσσα Ρωμανού, καθώς και πλήθος μελών της τοπικής οργάνωσης της Νέας Αριστεράς. Ο Νάσος Ηλιόπουλος και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με πολίτες, να ακούσουν τις ανησυχίες τους και να τους ενημερώσουν για τις θέσεις της Νέας Αριστεράς.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Παλιό Λιμεναρχείο και συνάντηση με τον Σύλλογο Παλαιών – Παλαιού Λιμεναρχείου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην περιοχή από τις καταστροφικές πλημμύρες (Daniel, Elias) του προηγούμενου φθινοπώρου. Ο Ν. Ηλιόπουλος και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές δεσμεύθηκαν να αναδεικνύουν συστηματικά τα ζητήματα στη Βουλή και στην Ευρωβουλή σε συνεργασία με τις κινήσεις πολιτών.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές συναντήθηκε με τους συλλόγους εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένα Βόλου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του λιμανιού, ειδικά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και τα προβλήματα που ανακύπτουν με τη δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης από την κυβέρνηση της ΝΔ. Από τη μεριά της Νέας Αριστεράς εκφράσθηκε η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων και τονίσθηκε ότι η ιδιωτικοποίηση δεν είναι μονόδρομος και μπορεί να ανατραπεί, όπως έδειξε και η περίπτωση της Αλεξανδρούπολης.

Το μεσημέρι οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Νικήτας Μυλόπουλος και Νατάσσα Ρωμανού συναντήθηκαν με μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, όπου συζητήθηκε η προοπτική του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Η Νατάσσα Ρωμανού μετέφερε τα προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία των Πανεπιστημίων στις ΗΠΑ το καθεστώς ιδιωτικής λειτουργίας, τα οποία σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούνται από δημόσιους πόρους, ενώ τα δίδακτρα έχουν δημιουργήσει μία νέα φούσκα στην οικονομία, καθώς και τις εμπειρίες των πρόσφατων αγώνων των φοιτητών για ειρήνη και αποεπένδυση των Πανεπιστημίων από εταιρίες που συμμετέχουν στη γενοκτονία της Παλαιστίνης. Ο Νικήτας Μυλόπουλος στάθηκε μεταξύ άλλων και στην εμπειρία του ως ερευνητή που έχει μελετήσει επί δεκαετίες το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας και τα αδιέξοδα των μέχρι τώρα πολιτικών, που κωφεύουν σε ορθολογικές και τεκμηριωμένες προτάσεις.

Αργότερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο προστασίας του Παγασητικού κόλπου (Πρόεδρος Ναπολέων Κολοβός) και την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (Πρόεδρος Κώστας Βολιώτης) στο Εκλογικό Κέντρο της Νέας Αριστεράς, όπου συζητήθηκαν τα χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα του Βόλου και της Μαγνησίας.

Στη συνάντηση με τον επικεφαλής της Συμμαχίας για το Βόλο, Νίκο Παπαπέτρο συζητήθηκαν η αντιδημοκρατική και αντικανονική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του Βόλου και η απουσία αναπτυξιακής προοπτικής που στοιχίζει στο Βόλο η παρούσα δημοτική αρχή.

Η ημέρα έκλεισε με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Αριστεράς στην παραλία του Βόλου, όπου υπήρξε μαζικότατη συμμετοχή.

Κεντρικός ομιλητής ο Νάσος Ηλιόπουλος (Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς)

Μίλησαν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές:

  • Ζωή Ακριβούλη (Oικονομολόγος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λάρισας)
  • Νικήτας Μυλόπουλος (Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρόεδρος του Τμήματος και Διευθυντής του Εργαστηρίου Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων)
  • Νατάσσα Ρωμανού (Ερευνήτρια της ΝΑΣΑ καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ειδικεύεται στη μελέτη του κλίματος και της κλιματικής αλλαγής)

Photo Gallery