SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Βόλος: Συνεχίζεται η ανάκριση για το βρέφος που σκοτώθηκε από παράσυρση μηχανής

Ο οδηγός κλήθηκε χθες για συμπληρωματική κατάθεση και παραμένει ελεύθερος μέχρι να προσδιοριστεί δικάσιμος 2024-06-07 10:37:55
Βόλος: Συνεχίζεται η ανάκριση για το βρέφος που σκοτώθηκε από παράσυρση μηχανής

Συνεχίζεται η ανάκριση για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν ένα βρέφος, μόλις τεσσάρων μηνών, έβρισκε ακαριαίο θάνατο στο οδόστρωμα, τον Νοέμβριο του 2023, στο κέντρο του Βόλου. Το βρέφος ήταν στα χέρια του παππού του ο οποίος επιχείρησε να διασχίσει την Ιάσονος και παρασύρθηκε από διερχόμενη μηχανή μεγάλου κυβισμού, με αποτέλεσμα το μόλις τεσσάρων μηνών αγγελούδι να καταλήξει στο οδόστρωμα.

Χθες, ο 33χρονος οδηγός ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και επικίνδυνη οδήγηση και ο οποίος είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, μετά την απολογία του στον ανακριτή, πέρασε εκ νέου το κατώφλι των δικαστηρίων. Κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση στον Ανακριτή Βόλου που συνεχίζει να μελετά την συγκλονιστική υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 33χρονος δεν αποδέχθηκε την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης, υποστηρίζοντας ότι δεν οδηγούσε επικίνδυνα και ότι ο μόνος ελιγμός που έγινε από πλευράς του, ήταν για να αποφύγει τον 54χρονο παππού που κρατούσε στα χέρια του το βρέφος. Υποστήριξε ακόμη ότι ο παππούς ήταν εκείνος που κινήθηκε στη μέση του δρόμου, εκτός διάβασης πεζών, με αποτέλεσμα να αντιληφθεί την παρουσία του την τελευταία στιγμή.

Ο 33χρονος συνεχίζει να παραμένει ελεύθερος με μόνο περιοριστικό όρο σε βάρος του την απαγόρευση της εξόδου του από τη χώρα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκρισης, η δικογραφία θα πάει στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, προκειμένου να οριστεί δικάσιμος.

Το τραγικό συμβάν είχε γίνει στις 10:30 το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου 2023, στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Αντωνοπούλου. Ο παππούς του βρέφους κρατούσε το εγγονάκι του αγκαλιά και επιχείρησε να διασχίσει την Ιάσονος, όπου στο απέναντι πεζοδρόμιο περίμενε η γιαγιά του βρέφους. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, μία οικογενειακή συνεύρεση μετατράπηκε σε τραγωδία, όταν η μηχανή παρέσυρε τον 54χρονο, το βρέφος έπεσε στο οδόστρωμα και έχασε τη ζωή του ακαριαία. Η νεκροψία είχε δείξει πως η μικρή που ήταν μόλις τεσσάρων μηνών έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι.

Πηγή:taxydromos.gr