SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Βόλος: «Εσβησε» ο Αγγελος της Μινέρβας

Ο άστεγος που «αγκάλιασε» η γνωστή καφετέρια του Βόλου άφησε την τελευταία του πνοή στο Αχιλλοπούλειο – Συγγενικό περιβάλλον αναζητούν οι κοινωνικές υπηρεσίες 2024-06-01 09:09:28
Βόλος: «Εσβησε» ο Αγγελος της Μινέρβας

Την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Βόλου άφησε χθες ο Αγγελος της «Μινέρβας». Πρόκειται για τον 70χρονο άστεγο κλοσάρ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε γίνει η μασκότ της ιστορικής καφετέριας, στην οποία βρήκε αγάπη και έγινε κυριολεκτικά το δεύτερο σπίτι του.

Από επιλογή, όπως είχε πει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τον περασμένο Φεβρουάριο, ήθελε να ζει μακριά από τους δικούς του ανθρώπους. Για χρόνια ζούσε στα παγκάκια, όμως τουλάχιστον τους τελευταίους 12 μήνες είχε βρει «απάγκιο» στην καφετέρια, όπου περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Μετακινούνταν με δυσκολία, διότι εδώ και χρόνια ταλαιπωρούνταν από κρίσεις άσθματος. Η πρόσβαση σε γιατρούς για τον ίδιο ήταν «απαγορευτική» διότι αφενός ήταν ανασφάλιστος και αφετέρου δεν είχε καν «ταυτότητα» ασφαλισμένου και ΑΜΚΑ. Όποτε φίλοι και γνωστοί του συνέστηναν να φροντίσει τουλάχιστον γι’ αυτό χαμογελούσε στωϊκά και άλλαζε κουβέντα.

Ο Θοδωρής Προσήλιας, ιδιοκτήτης της «Μινέρβας», τον τελευταίο χρόνο του έχει παραχωρήσει χώρο στο εσωτερικό της καφετέριας, όπου κοιμόταν τα βράδια. Φρόντιζε για τη διατροφή του, ενώ πολλές φορές έσπευσε να τον συντρέξει προκειμένου να ακολουθήσει ειδική φαρμακευτική αγωγή για τα χρόνια προβλήματα υγείας. Το ίδιο έκαναν και πολλοί θαμώνες της καφετέριας, οι οποίοι είχαν αναπτύξει φιλικό δέσιμο μαζί του.

Ήταν άλλωστε ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος, δήλωνε αντισυμβατικός και κουρασμένος από τη ζωή….

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Με μέριμνα του κ. Προσήλια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου και νοσηλευόταν.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό προσπάθησαν να τον βοηθήσουν όσο μπορούσαν, όμως άφησε την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι του Νοσοκομείου, μόνος, δίχως συγγενείς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως συγγενικό περιβάλλον υπάρχει, όμως ο 70χρονος εδώ και πολλά χρόνια είναι αποκοπεί συνειδητά και δεν είχε επαφή με κανέναν.

Ωστόσο η κοινωνική υπηρεσία του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να αναζητήσει τους συγγενείς του, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ταφή του. Μέχρι να γίνει αυτό η σορός του φυλάσσεται στους ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Χθες το κλίμα στη «Μινέρβα» ήταν βαρύ. Πολλοί θαμώνες μόλις ενημερώθηκαν για την απώλεια του 70χρονου δήλωναν συγκινημένοι. Ήταν ένας άνθρωπος με τον οποίο είχα δεθεί κι ο οποίος, άγνωστο για ποιους λόγους, είχε αποδεχτεί τη μοίρα και είχε αφεθεί.

Πηγή:taxydromos.gr