SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σκιάθος: Εκστρατεία κατά του καπνίσματος από τους μαθητές της Β` Γυμνασίου

Η ανακοίνωση του σχολείου : 2024-05-30 12:42:11
Σκιάθος: Εκστρατεία κατά του καπνίσματος από τους μαθητές της Β` Γυμνασίου

Μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου Σκιάθου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος πραγματοποίησαν σημαντική δράση για την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας αλλά και των πολιτών της Σκιάθου σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος.

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας κατά του Καπνίσματος οι μαθητές/-τριες παρήγαγαν 2 ψηφιακές αφίσες ενώ παράλληλα προέβησαν στη συγγραφή σχετικού άρθρου με τίτλο «Το Κάπνισμα και οι Επιβλαβείς Συνέπειές του» με σκοπό τη διάχυσή του στη μαθητική κοινότητα αλλά και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία. Τις ψηφιακές αφίσες επιμελήθηκαν οι μαθήτριες Αναστασία Καρβούνη, Μάχη Πασχάλη και Κωνσταντίνα Τσιότρα.

Η παραπάνω δράση οργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας, Ροδάνθης Κομπογεννητάκη.

Η διεύθυνση του σχολείου μας, με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια επιθυμεί να συγχαρεί τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους να πραγματοποιήσουν εκστρατεία κατά του καπνίσματος. Πρωτοβουλία που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Συνεχίστε με το ίδιο πάθος και ζήλο να ασχολείστε με σημαντικά κοινωνικά ζητήματα και να συμβάλλετε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Είμαστε περήφανοι για εσάς!

Επιπλέον, θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες στην καθηγήτρια της Βιολογίας, Ροδάνθη Κομπογεννητάκη για την οργάνωση και καθοδήγηση του εγχειρήματος. Χάρη στην αφοσίωση και την εμπνευσμένη διδασκαλία της, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για τους κινδύνους που συνδέονται με το κάπνισμα, καθώς και να καλλιεργήσουν τις επικοινωνιακές και δημιουργικές τους δεξιότητες.

 

Το άρθρο με τις αφίσες των μαθητών: