SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΣΕΟ ΣΚΙΑΘΟΥ : O Δράκος Καλοκάρδιος... βγήκε από το βιβλίο του για να διηγηθεί τις περιπετειές του

2024-05-19 22:21:09
ΣΕΟ ΣΚΙΑΘΟΥ : O Δράκος Καλοκάρδιος... βγήκε από το βιβλίο του για να διηγηθεί τις περιπετειές του

Τα Αστέρια του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Σκιαθου και τα στελεχη του Γαλαξια Αντωνιτσα Τζενη και Καμπούρη Αντζελίτα με την βοηθεια της Ναυτοδηγού Αντώναρου Ελενης και της αρχηγού του Σμηνους Κοκολιού Γιαννούλα, ολοκληρώνοντας την Οδηγική χρονιά 2023-2024 πραγματοποίησαν στην Οδηγική Εστία της Σκιάθου διανυκτέρευση.

Μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά ηλικίας 5-7 ετών τα οποία μέσα από το παραμύθι ζουν την πρόκληση να κοιμηθούν σε κατασκηνωτικές συνθήκες. Στόχος της δρασης αυτης ειναι εκτος απο το δέσιμο του Γαλαξια, η ενισχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών και η προσωπικη τους αναπτυξη. Όλα αυτά συμφωνα με το Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα το οποιο επιτυγχάνεται μεσα απο ιστορίες και ρολους που κανουν τα παιδια να βιωνουν το ακατορθωτο με τον πιο παραμυθενιο τροπο!!!

Έτσι ο Δράκος Καλοκάρδιος, που δεν φοβούνται τα παιδιά, βγήκε από το βιβλίο του και ήρθε να διηγηθεί ο ίδιος στα Αστέρια την περιπέτειά του. Μαζί του έφερε τον δράκο Λιχούδιο, τον δράκο Καλλιτέχνιο και τον δράκο Σπορτίφιο. Γνωρίστηκαν, παίξανε και έγιναν όλοι φίλοι. Ένα λουκούλιο γεύμα για δρακους απόλαυσαν στο Grill House Koziakas με την ζεστή φιλοξενία της οικογένειας Παναγιώτου. Αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν όλοι μαζί στη δρακοσπηλιά του Καλοκάρδιου...

Μέσα από ένα νυχτερινό περίπατο στα ανθοστόλιστα σοκάκια της Σκιάθου ανακάλυψαν και άλλες δρακοσπηλιές διώχνοντας μακριά κάθε άσχημο συναίσθημα. Αστέρια και δράκοι κοιμήθηκα αγκαλιά για να ξυπνήσουν και να απολαύσουν νέες περιπέτειες στην φύση. Ήχοι, αρώματα, διαφορετικά φυτά, δημιουργία χρωμάτων και εξοικείωση με τα στοιχεια της φύσης. Ο Δράκος Καλοκάδριος άφησε στα Αστέρια την πιο ομορφη αναμνηση και μαζι τους θα μείνει στην "ιστορία" μέσα από το παραμύθι της Ιωάννας Κυρίτση το οποιο χάρισε στα Αστέρια!!!

Photo Gallery