SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Τελείωσαν τα μαθήματα πρώτων βοηθειών και καρπα - Ευχαριστήριο μυνημα Δήμου Αλοννήσου

2024-04-24 12:33:23
Τελείωσαν τα μαθήματα  πρώτων βοηθειών και καρπα - Ευχαριστήριο μυνημα Δήμου Αλοννήσου

Ο Δήμος Αλοννήσου ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτές κ. Ξ. Λέτσα, την κα Υ. Κονταράτου , τον κ.Ξ. Καρανίκα και την κα. Γ. Ζήση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ)για τη συνδιοργάνωση σεμιναρίων πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ σε πολίτες. Τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών αφορούσαν την πρόληψη, ενημέρωση και εκπαίδευση για άμεση και αποτελεσματική παροχή πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) με χρήση απινιδωτή σε ενήλικες και ΚΑΡΠΑ σε παιδιά και βρέφη.
Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν απολύτως δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες. Επιπρόσθετα, εκπαιδεύτηκαν μαθητές ,μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου – Λυκείου. Στα σεμινάρια παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του ΠΠΙ Αλοννήσου κ. Λάμπρου Γεώργιος. «Στα πλαίσια της αναβάθμισης και ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας στην Αλόννησο, στόχος μας είναι η δημιουργία μιας μόνιμης εθελοντικής ομάδας διάσωσης στην Αλόννησο που θα μπορεί να διαχειριστεί έκτακτα περιστατικά στο νησί, και η εκπαίδευση όσο το δυνατόν περισσότερων συνδημοτών μας στις πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ.» επισημαίνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ.Αναγνώστου Παναγιώτης.
Ο Δήμος Αλοννήσου ευχαριστεί ιδιαίτερα τους παρακάτω χορηγούς οι οποίοι συντέλεσαν στην επιτυχή πραγματοποίηση του ανωτέρω προγράμματος. Ο Δήμαρχος Αλοννήσου προσέφερε αναμνηστικά δώρα και τοπικά προϊόντα στους εκπαιδευτές της ΕΟΔΥΑ.

Photo Gallery