SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Δυο καταγγελίες για ενδοσχολική βία στη Μαγνησία, στην πλατφόρμα stop-bullying (video)

2024-04-19 10:40:36
Δυο καταγγελίες για ενδοσχολική βία στη Μαγνησία, στην πλατφόρμα stop-bullying (video)

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr, για την υποβολή καταγγελιών bullying στα σχολεία και στη Μαγνησία έχουν κατατεθεί δυο καταγγελίες για λεκτικές κυρίως επιθέσεις από παιδιά, που εξετάζονται από την αρμόδια επιτροπή. Το υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε ήδη για τις αναφορές που αφορούν δύο διαφορετικά Γυμνάσια της Μαγνησίας και κρίνονται ως εξαιρετικά σημαντικές, όπως τόνισε η κ. Ρηγώ Φασουράκη – Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της 4μελούς Ομάδας Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, διοργάνωσε σήμερα συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τα στελέχη εκπαίδευσης, τους ψυχολόγους, τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους γονείς, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών και δράσεων που θα αποσκοπούν στον συντονισμό και τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Τα περιστατικά βίας και μαθητικής παραβατικότητας προκαλούν ανησυχία στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές). Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θεωρεί ότι η υπόθεση αντιμετώπισης του φαινομένου θα πρέπει να απασχολήσει κάθε μέλος της σχολικής κοινότητας και πρωταρχικά τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων και τους γονείς των μαθητών. Επίσης, θεωρεί ότι τα προβλήματα αυτά μπορεί να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά εφόσον όλες οι «δυνάμεις» της εκπαιδευτικής κοινότητας συνεργαστούν, συντονιστούν και δράσουν προς την κατεύθυνση της πρόληψης και της αντιμετώπισης του φαινομένου. Πρωταρχικής σημασίας θεωρείται η συνεργατική αξιοποίηση των «εργαλείων» με τα οποία η Πολιτεία έχει εφοδιάσει την εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα την αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας stop- bulling.

 

        

 

Πηγή:gegonota.news